Perjantaipullo: Augustijn Grand Cru

Augustijn Grand Cru on belgialaisen Van Steenbergen panimon luostariolutta eli samankaltaista kuin trappistioluet mutta eivät ole trappistimunkkien valvonnassa valmistettuja (katso Olutwiki täältä). Vahvuutta oluessa on 9 % ja sitä löytyy 33 cl pullossa. Olutta myydään ainakin Belgium In A Box -sivustolla josta omani tilasin.

Pullon aukaistua löytää hiivaisen ja aavistuksen tunkkaisen tuoksun joka tuoppiin kaadettuna saa mieluisampaa ja raikkaampaa olemusta tuoksuunsa hiivaisuuden vaipuessa taka-alalle. Tuopista pääsee hyvin myös esille oluen simamainen samean kuparinen olemus.

Suutuntuma on täyteläinen ja voimakas, aavistuksen terävä mutta kuitenkin tasapainoinen eikä liiallisen hyökkäävä. Maussa nousee alkoholi selkeästi esiin mutta ei kuitenkaan häiritsevällä tapaa. Maku on raikas ja yrttinen ja olemukseltaan olut on aavistuksen hapan ja jälkimaku hivenen kitkerään taipuvainen. Helposti nautittava olut.

Musiikkina tämän kanssa menee mukavasti mm. Enya – Only time tai Loreena McKennitt – The Mummers’ Dance.

Leave a Reply

Your email address will not be published.