Kokkailukeskiviikko: Nuudelia sienillä

Tämänkertaisena kokkailukeskiviikkona on nuudeleita sienien kanssa. Lisäksi herkkusienien lisäksi pannulla tuli paistettua myös kuorittuja maapähkinöitä ja valmiin annoksen pinnalle heitettyä hieman rucolaa sekä pieniä tomaatteja viipaloituna.

Käytännön aterian valmistaminen oli helppoa ja nopeaa, kuinkas muuten. Vedenkeittimellä tuli keitettyä vettä ja heitettyä kattilaan pussillinen Mama Spicy Chicken -nuudeleita mausteineen päivineen. Lisäksi heitin Tabasco Scorpion Sauce -kastiketta lisämausteeksi kattilaan imeytymään nuudeleihin.

Nuudeleiden nesteiden imeytymistä odotellessa oli hyvä aika viipaloida herkkusieniä ja laittaa viipaloidut sienet pannulle paistumaan. Pannulle tuli myös nakattua noin kourallinen normaaleja maapähkinöitä jotka pannulla paistettuna tuovat mukavan lisän ateriaan.

Pannulla olevien ainesten lämpenemistä odotellessa kerkesi valmiiksi viipaloimaan tomaatin sopivan kokoisiksi siivuiksi.

Kun sienet olivat ottaneet hieman ruskeaa sävyä pintaan oli aika viskata nuudelit kattilasta lautaselle jättäen osan imeytymättömästä nesteestä vielä kattilaan. Nuudeleiden reunalle tuli nosteltua pannulta sienet ja pähkinät, leikkuulaudalta aterian pinnalle viipaloidut tomaatit ja viimeisenä muutama lehti raikasta vasta huuhdeltua rucolaa.

Omaan makuuni tämä toimi hyvin. Pidän nuudeleista ja syön näitä muutenkin useasti, mutta lisukkeiden kanssa ateria saa paljon enemmän monipuolisuutta makukenttäänsä ja myöskin visuaaliseen ilmeeseen. Helppo, vaivaton ja edullinen kotiruoka jota voi pelkkien nuudeleiden vaihtoehdoksi aina toisinaan tehdä jatkossakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.