Perjantaipullo: Pyynikin Citra California Lager

Pyynikin Citra California Lager on kotimaisen Pyynikin panimon 5,0 % vahvuinen lager. IBU-arvo on 25 ja EBC 12. Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Ulkoisesti tölkki on suhteellisen mitäänsanomattoman näköinen eikä ainakaan itselleni herätä suuria ennakko-odotuksia. Jotenkin tölkin ulkoasu tuo lähinnä mieleen halvan litrakaatokaljan eikä niinkään laadukasta olutta.

Tölkin aukaistua löytää hyvän ja raikkaan hedelmäisen kepeästi pistävän aromin joka huokuu aurinkoisen kesäpäivän tunnelmaa. Tuoppiin kaataminen ottaa oman aikansa runsaan kuohuamisen vuoksi. Tuopissa erottuva väri on suhteellisen tavallinen kullan keltainen ja olemus on aavistuksen laihan näköinen, mutta kokonaisuutena tavallinen joka ei herätä kovin suuria tunteita mihinkään suuntaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on raikas ja kesäinen, hieman ipamaisia greippisiä vivahteita sisältävällä kitkeryydellä. Jälkimaku on aavistuksen kuiva ja väkevyyteen taipuvainen mutta ei kuitenkaan liiaksi.

Juomakelpoinen olut vailla sen suurempia ihmeitä. Paremmin tämä toimisi silti kesäisellä terassilla kuin kotona yön pimeydessä tuopista siemaillen.

Musiikkina tämän kanssa nauttii helposti raikkaasta ja kepeästä popista, esimerkiksi Pia Mia – Touch tai Madison Beer – Selfish.

Leave a Reply

Your email address will not be published.