Kokkailukeskiviikko: Uunijuureksia ja broilerin minuuttipihvejä

Pikainen päivällinen

Tänään kotona innostuin koettamaan mille maistuvat uunijuurekset. Jotta uunijuurekset eivät jäisi ainoaksi aterian ainekseksi paistoin niiden kanssa broilerin minuuttipihvejä varsinaiseksi täyttävämmäksi osuudeksi.

Aterian päälle väsäsin bulgarian jogurtista, persiljasta ja chilimausteesta pienimuotoisen lisukkeen ja lisäksi aterian pinnalle tuli hieman heitettyä rucolaa.

Valmistuksessa ensin nakkasin uunin 225 asteeseen ja pistin samalla paistinpannun levylle ja siihen hieman rypsiöljyä. Pannulle sitten nostelin broilerin minuuttipihvit ja annoin niiden lämmetä omaa tahtiaan aina välillä käännellen.

Uunijuurekset laitoin pieneen astiaan ja päälle hieman rypsiöljyä ja laitoin astian uuniin odotellessa samalla uunin lämpenemistä.

Kanan ja uunijuuresten valmistumista odotellessa oli hyvin aikaa repiä hieman persiljaa ruukkupersiljasta isoon kuppiin sinne kaatamani buglarianjogurtin sekaan. Lisäksi maustoin tätä lisuketta chili explosion -mausteseoksella ja hämmensin hyvin.

Persiljaa tuli silputtua kuppiin ja lisättyä Chili Explosion -mausteseosta

Fiilispohjalta otin uunijuurekset uunista pois ja nostin astioineen päivineen lautaselle. Lautaselle sitten nostin broilerin pihvin ja laitoin hieman kummankin päälle lisukkeeksi tekemääni persiljaa jogurtissa.

Viimeisenä annoksen päälle laitoin hieman rucolaa antamaan vähän lisää väriä.

Ruoka oli toimiva ja syömäkelpoinen, vaikka osa kasviksista ei ollut kunnolla lämmennyt. Ensi kerralla tiedän antaa niiden olla pidempään uunissa 🙂 Annoksen ulkonäkö olisi myös kaivannut jotain kohennusta, mutta pääasiallisen funktionsa ateria kuitenkin täytti. Helppoa, nopeaa ja suhteellisen edullista kotiruokaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.