Perjantaipullo: Pyynikin Mosaic Lager

Pyynikin Mosaic Lager on kotimaisen Pyynikin panimon 4.7 % vahvuinen lager. IBU-arvo oluessa on 30 ja EBC on 8. Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Ensisilmäyksellä tölkki ei erikoisemmin itseäni houkuttele ja ulkoisesti liittyy keskinkertaisten tölkkien joukkueeseen. Tölkin aukaistua erottaa miellyttävän hedelmäisen raikkaan tuoksun jossa huokuu ipamaista olemusta.

Tuoppiin kaataminen ei vaadi kovin suurta ponnistelua sillä vaahtoavuus ei ole mitenkään vallatonta. Nopealla kaadolla pinnalle muodostui toki hentoa pitsimäistä vaahtoa sen verran että yhdellä käden heilautuksella koko tölkin sisältö ei tuoppiin mennyt, mutta maltillisemmalla kaatajalla tätä haastetta tuskin olisi ollut. Pinnalle muodostunut vaahto katoaa pinnalta pois yhtä nopeasti kuin veronpalautusrahat pankkitililtä joten lopun tölkin sisällön pääsee pian halutessaan kaatamaan myös tuoppiin. Itse siemaisin loput kulauksella suoraan tölkistä.

Väri on kaunis ja houkutteleva miellyttävällä meripihkaisella sävyllään.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pistävän katkera. Maku on lempeän sitruksinen ja yrttinen, mutta katkeruus nostaa päätään makukentässä omaan mieltymykseeni aavistuksen liiaksi korostuen. Juomakelpoinen, mutta liiallisen kuivan jälkimaun ja voimakkaan katkeruuden vuoksi ei omaan makuuni aivan voittajavalinnaksi päädy.

Musiikkina tämän kanssa toimii mukavasti kepeä poppimetalli, mm. Reasons Behind – (E)met tai Sorronia – Enemy of Youtself

Leave a Reply

Your email address will not be published.