Perjantaipullo: Heart of Darkness Some Sorcerer

Heart of Darkness Some Sorcerer New England IPA on 6.5 % vahvuinen IPA jonka on valmistanut vietnamilainen Heart of Darknessin panimo (katso täältä). Katkeroita on 59.0 EBU ja kantavierrettä 15.2 °P. Olutta löytyy Alkon tilausvalikoiman tuotteena, vaikkakin omani löysin suoraan hyllystä. Lisää tietoa löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti pullo on viehättävän oloinen ja sen etiketti on persoonallinen ja tyylikäs. Pullon aukaistua erottaa houkuttelevan raikkaan pistävän makean greipin tuoksun josta syntyy positiiviset ennakko-odotukset.

Tuoppiin kaataessa saa käyttää hieman malttia sillä olut vaahtoaa kohtalaisen runsaasti, mutta pinnalle muodostuva ohut harsomainen vaahto ei kauaa aikaansa kuluta ennen katoamistaan pois. Tuopissa väri näyttää alussa kullankeltaiselta ja miellyttävältä, mutta jonkin aikaa lasissa levänneenä väri käy sakeaksi ja tuo enemmänkin mieleen kiljusankon tarjonnan.

Suutuntuma on pistävän kirpeä, runsas ja täyteläinen. Maussa erottuu humala joka ei kuitenkaan onneksi ole liian silmille hyppäävää sorttia. Makukentässä dominoiva katkera greipin tuntu sitä vastoin käy helposti jakamaan mielipidettäni. Samaan aikaan se on toimiva kulauksessa tai parissa, mutta tuopillisen kohdalla se alkaa käymään jo aavistuksen liian korostuneeksi omaan makuuni.

Musiikkina tämän kanssa toimii kevyt Indie Rock, mm. Keane – Somewhere only we know tai Razorlight – Golden touch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.