Piano huollettu

Tästä on pienet Kawai CN37:t tehty

Kotonani sähköpianona on ollut muutaman vuoden verran jo Kawai CN37 (lue täältä). Piano on ollut hyvä, sen ääni on yhä omaa korvaani miellyttävä ja tulipa myös uusimmalla Painless Destiny -levyllä Swansong (lue täältä) käytettyä tämän pianon ääntä albumilla.

Kaikista hyvistä piirteistään huolimatta jonkinlainen valmistusvika ilmeisesti tässä erässä on ollut, sillä vähitellen muutamien painikkeiden kanssa alkoi ilmenemään haastetta. Kun muutaman kerran kosketinta painoi saattoi ääni lakata sen jälkeen kuulumasta siitä koskettimesta. Hetken odotettua ja kosketinta uudelleen painaessa ääni jälleen tuli takaisin joten olin yhteydessä pianon myyjäyhtiöön.

Myyjäyhtiön kautta asia eteni huoltofirmalle ja sieltä sitten tuli huoltomies pianoa katsomaan. Ongelma oli heille entuudestaan tunnettu sillä samanlaista vikaa oli ilmennyt myös joissain muissakin yksilöissä.

Käytännössä koskettimien alla oleva muovinen osa oli jotenkin päässyt kulumaan tai osittain hajoamaan ja sen vuoksi toimivuus oli muutamien koskettimien kohdalla epävakaata.

Vika onneksi korjaantui kun huoltomies kävi osat vaihtamassa ja piano on jälleen soinut normaaliin tapaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.