Perjantaipullo: Suomenlinna Piper Wit

Suomenlinna Piper Wit on kotimaisen Suomenlinnan panimon 4.7 % vahvuinen belgialaistyylinen vehnäolut. Panimon omien sivujen mukaan (katso täältä) olut on nimetty Suomenlinnan komendanttina 1780-1784 toimineen Peter Bernhard Piperin mukaan. EBC-arvo oluessa on 21, IBU 15,5. Olutta myydään ainakin joissain K-Citymarketeissa.

Pullon etiketti on minimalistinen ja ainakin itseäni se hieman hämäsi, sillä nopeasti vilkaistuna se toi mieleen spray-kannun. Kuitenkin omasta puusilmäisyydestäni huolimatta on se yksinkertainen ja toimiva etiketti.

Pullon aukaistua löytää perinteisen vehnäoluen tuoksun joka on aavistuksen hiivainen ja käyneen oloinen. Tuopissa tuoksu säilyy mukana pitkän aikaa. Itse en erikoisemmin fanita yleisesti vehnäoluiden tuoksusta eikä tämäkään säväyttänyt, mutta ajaa asiansa.

Väri on greippisen keltainen ja koostumus on sameaan taipuvainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa löytää hetken etsittyä hitusen karamellimäisyyttä oluen happamuuden seasta. Maku on kirpeä ja paikoitellen hyökkäävän pistävä käymättä kuitenkaan tarpeettoman voimakkaaksi. Sitruksinen olemus jää kuitenkin suutuntumaan kulauksen jälkeenkin vielä lievänä jälkimakuna.

Toimiva vehnäolut, vaikkakaan se ei kovin paljoa itselleni aiheuttanut tuntemuksia mihinkään suuntaan.

Musiikkina tämän kanssa toimii saksalainen kansanmusiikki, mm. Kobenzer Streich – s’ Gamserl tai Die Hoameligen – Bei uns auf der Alm

Leave a Reply

Your email address will not be published.