Perjantaipullo: Pyynikin White Lager

Pyynikin White Lager on 5.0 % vahvuinen lager. Sen IBU-arvo on 30 ja EBC-arvo on 8. Olutta myydään tämän kirjoittamisen hetkellä valmistajan omien nettisivujen mukaan (katso täältä) ainoastaan LIDL-kaupoissa.

Tölkki on ulkoisesti neutraali ja varsin tavanomainen herättämättä suuremmin ajatuksia puolesta tai vastaan. Jostain syystä tölkin olemus kuitenkin loi ensisilmäyksellä itselleni mieleen vehnäoluen.

Olut kuohuaa runsaasti tuoppiin kaadettaessa ja paksu kermaisa vaahto pysyy pinnalla hyvän hetken ennen haihtumistaan. Tuoppiin kaadettua oluesta erottaa hyvin sen haaleahkon kullan sävyisen värin joka ainakaan itselleni ei näyttäytynyt mitenkään erityisen kauniina.

Tuoku on voimakas ja hyvä, raikas ja sitruksinen. Terävä ja pistävä suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on tuoksun mukaisesti sitruksisen raikas greippisellä ja appelsiinimaisella vivahteella. Maukas, vaikkakin aavistuksen liian kuiva jälkimaku omaan mieltymykseeni. Tästä huolimatta nautinnollinen kokemus.

Musiikkina tämän kanssa menee kepeä musiikki, mm. Ashley Tisdale – Love me & Let me go tai Vanessa Hudgens – Say Ok.

Leave a Reply

Your email address will not be published.