Perjantaipullo: Stadin American Session IPA

Stadin Panimon American Session IPA on 4,5 % vahvuinen IPA. Sen IBU-arvo on 60 ja kantavierrettä löytyy 11.4. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa. Lisää tietoja oluesta löytää panimon omalta sivulta (katso täältä).

Tölkki on saman panimon American Pale Alen (lue täältä) ja American Lagerin (lue täältä) tapaan pelkistetty mutta samalla myös suhteellisen tylsän näköinen omaan silmääni. Tölkistä erottaa helposti ipan raikkaan sitruksisen tuoksun joka löytyy vaivatta myös tuopissa.

Olut vaahtoaa runsaasti ja kaatamisessa saa olla maltillinen jotta olut ei kuohu yli tuopin. Koostumus on aavistuksen samea ja väri on haalea.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pistävä. Maku on voimakkaan greippinen ja väkevä, eli mikäli ipassa pitää sitruksesta on tämä varmasti toimiva olut vaikkakaan omaan makuuni tämä ei valitettavasti iske. Ilahduttavasti jälkimaku on tasapainoinen eikä käy kitkeräksi tai kuivaksi.

Musiikkina tämän kanssa menee kepeän tummavivahteinen musiikki, mm. Elyose – Rédemption tai Tales of Dark – Sounds of the Ravage.

Leave a Reply

Your email address will not be published.