Perjantaipullo: Laavu Smoky ESB

Tornion Panimon Laavu Smoky ESB on 5,5 % vahvuinen bitter. EBU-arvo on 32 ja EBC 35. Hieman lisää tietoa löytää panimon sivuilta (katso täältä). Olutta myydään hyvin varustelluissa ruokakaupoissa.

Pullo on yksinkertaisessa tyylissään asiallinen ja toimiva. Pullon aukaistua ainakin tämän yksilön kohdalla olut lähti heti kuohuamaan mutta onneksi kuohuaminen pullosta ei aiheuttanut kaulan ylitse vuotamista kun kerkesin reagoimaan siihen ajoissa. Vaahtoavuus on tuoppiin kaadettaessa suhteellisen reipas mutta ennakoitavissa oleva eikä kovin suurta varovaisuutta joutunut kaatamisen kanssa pitämään.

Tuoksu oluessa on marjamehumainen rusinaisella vivahteella. Väri on kaunis punertavan ruskea.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on voimakas mutta silti kitkeryytensä osalta tasapainoinen. Mausta löytää marjaisaa ja metsäistä otetta josta hetken etsittyään löytää myös savuista tuntua. Jälkimaku on kuiva ja sopivasti katkera. Kokonaisuutena tämä on hyvä olut josta on helppoa pitää.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti rauhallista tunnelmointia, mm. Sheku Kanneh-Mason – Fauré: Après un rêve for cello & piano tai Vadim Kiselev – Tristesse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.