Perjantaipullo: Satzuma Pale Ale

Thronbridgen panimon Satzuma on gluteeniton session IPA. Sen vahvuus on 4,5 %, katkeroita siitä löytyy 35.0 EBU ja kantavierrettä 11.3 °P. Oluesta löytää tietoja mm. Alkon sivuilta (katso täältä) ja sitä löytää hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Ulkoisesti etiketti sopii hyvin nimeensä. Etiketti on aavistuksen levoton liian voimakkaan taustakuvionsa vuoksi omaan visuaaliseen silmääni, mutta kauneus on katsojan silmässä. Oluen kaataminen tuoppiin käy vailla vaivoja sillä vaahtoavuus on vähäistä eikä pinnalle muodostunut vaahto pääse pinnalla kauaa vanhenemaan ennen kuin katoaa jo olemattomiin.

Väriltään olut on oranssinkeltainen ja toimiva. Tuoksu on raikas, voimakas ja miellyttävä ja se tuo suoraan mieleen nimensä mukaisen satsuman.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja miellyttävä. Maku on voimakkaan sitruksinen ja aavistuksen kuiva mutta kuitenkin helposti nautittavan tasapainoinen. Hyvin ainakin itselleni tämä toimii ja jopa keskimääräistä ipaa paremmin.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Aerosmith – Sweet emotion tai Soundgarden – Outshined

Leave a Reply

Your email address will not be published.