Artistivuoden tilastoja Spotifystä ja Apple Musicista

Spotify

Vuosi lähenee loppua ja Spotifystä tuli viime viikon puolella tilastoja niin käyttäjilleen kuin myös artistiprofiilin omaaville artisteillekin. Kuten jotkut tietävät on itsellänikin Spotifyssä(kin) useampia levyjä aritstinimellä Painless Destiny ja näinpä sain mahdollisuuden nähdä mielenkiintoisia tilastotietoja mitä Spotify tarjoaa.

Tänä vuonna striimauksia on ollut 6.1 tuhatta, kuuntelutunteja on ollut 302, kuuntelijoita 444 ja kappaleitani Spotifystä on kuunneltu 45:stä eri maasta. Kiitokset kaikille kuuntelijoille!

Eniten striimattu kappale oli uusimman Swansong-levyn avausraita Isolated, my Solitude jota kuunneltiin 106 kertaa. Sitä on kuunneltu 11 eri maassa ja se on lisätty kolmelle soittolistallekin.

Tänä vuonna kuuntelijoita tuli tavoitettua neljästä maasta enemmän kuin aikaisemmin (mikäli tulkitsin tekstin oikein) ja eniten musiikkiani kuunneltiin Venäjällä.

Tämä tilasto ilahdutti ja hämmensi luultavasti eniten

Suurin ja yllättävin tilasto varmaankin itselleni oli se, että Spotifyssä on ollut seitsemän käyttäjää jotka ovat kuunnelleet omaa musiikkiani enemmän kuin ketään muuta artistia (enkä siis itse kuulu näihin :D). Hämmentävää ja samalla myös hiljaiseksi vetävää. Iso kiitos! 🙂

Apple Music

Apple Music ei harmillisesti tarjoa yhtä mukavaa ja visuaalista tilastoa vuoden lopussa eri osa-alueista, mutta Apple Music for Artist -sivulta onneksi voi käsin edes käydä kaivamassa tilastoja, joten laitetaan niitä tännekin.

Oman musiikkini suhteen Apple Music on ollut jopa Spotifyä suositumpi ainakin striimauksien määrässä. Vuoden alusta itsenäisyyspäivään saakka kuunteluita on ollut 9.5 tuhatta.

Eniten kuunteluita on ollut Yhdysvalloissa ja soitetuin kappale on ollut A moment of Peace samaa nimeä kantavalta albumilta. Sitä on kuunneltua 640 kertaa ja sen kappaleen osalta suosituimmat maat ovat olleet Yhdysvallat, Japani, Taiwan, Kiina ja Vietnam.

Kokonaisuutena suosituimmat maat ovat olleet Yhdysvallat, Kiina, Kanada, Taiwan ja Ruotsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.