Perjantaipullo: Gouden Carolus Christmas

Het Ankerin panimon Gouden Carolus Christmas on belgialainen 10,5 % vahvuinen strong ale. Sen katkeroiden määrä on 20.0 EBU ja kantavierrettä on 22.5 °P. Vahvuutensa vuoksi sitä myydään ainoastaan Alkoissa (katso täältä).

Joulun lähestyessä kauppoihin on ilmaantunut useita etiketiltään jouluisia oluita. Itse pidän ainakin tämän miellyttävän tunnelmallisesta etiketistä. Oluen aukaistua erottaa vahvan ja siirappisen tunnun joka säilyy miellyttävänä tuopissakin asti.

Tuoppiin kaataminen ei tarvitse kovin suurta varovaisuutta sillä vaahto on suhteellisen maltillista ja pian pinnalta pois haihtuvaa. Kuvassa olut on kaadettu vääränlaiseen tuoppiin sillä katsoin että kyseessä olisi ollut vehnäolut, mutta havaitsin katsoneeni väärin. Onneksi oluen sai tästäkin tuopista helposti siemailtua vaikka aivan kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ei mentykään.

Suutuntuma on runsaan täyteläinen ja lähes kermaisa. Maku on kepeän humalainen ja siitä erottaa helposti maltaisuutta ja salmiakkia. Persoonallinen ja onnistunut makukokonaisuus joka on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen mikäli tuhdimmalla varrella varustetut oluet istuvat omaan makukenttään.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin raskaita vivahteita tai tunnelmaa tavalla tai toisella välittävät joululaulut, mm. Ari Koivunen – Sylvian Joululaulu tai Raskasta Joulua – Heinillä härkien kaukalon akustisena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.