Reissu Lappiin – Päivät 1 ja 2

Traktori entisen Timosauruksen pihalla. Pysähdyimme täällä aamukahville.

Päivä 1 – Vantaalta Lahden kautta Lapinlahdelle

Etätyöt jatkuvat yhä vain joten tämä antoi mahdollisuuden allekirjoittaneelle lähteä vihdoin viimein Lappiin. Enon kanssa vuokrasimme mökin Saariselältä ja lähdimme reissuun.

Ensimmäiset kaksi päivää reissusta meni käytännössä katsoen matkoihin, sillä reissuun pääsi lähtemään vasta työpäivän jälkeen. Perjantain lähdin heti työpäivän loputtua Lahteen enon luo missä siirsimme autostani kamppeet hänen autoonsa ja sillä jatkoimmne saman tien kohden Iisalmen lähellä olevaa Lapinlahtea.

Lapinlahti oli hyvä välimatkan etappi, sillä siellä sijaitsee mummola. Enää siellä ei tosin asu ketään, joten menimme sinne yöpymään. Olimme illasta noin puolen kymmenen maissa jo Lapinlahdella missä tapasimme mökkiä vuokraavan henkilön. Saimme häneltä koodin millä sitten saimme seuraavana päivänä mökin avaimen haettua.

Päivä 2 – Lapinlahdelta Saariselälle

Puolangalla kahviolla oli pihassa tämänkaltaisia poroja.

Toinen matkapäivä alkoi todella aikaiseen, sillä ennen kello kuutta jo suuntasimme auton keulan Lapinlahdelta kohden Saariselkää. Ensimmäinen etappi oli kuitenkin Iisalmi jossa kävimme aamukahvin juomassa entisellä Timosauruksella. Nimi oli kuitenkin muuttunut paikalla Iltalypsyksi, mutta onneksi kahvia sieltä kuitenkin sai tavalliseen tapaan jo aikaisten aamutuntien aikaan.

Tämän jälkeen autossa tulikin istuttua pitkät pätkät vailla taukoja. Seuraava etappi oli Puolanka missä kävimme kahvit juomassa ja leivokset syömässä. Hintataso paikassa oli todella edullinen sillä neljällä eurolla irtosi kahvi ja kotitekoinen tuore pulla. Pulla oli hyvää ja maistui aivan kuin äidin leipomat pullat.

Kahvila sisäpuolelta

Matka jatkui tasaisesti körötellen. Päiväsaikaan kello 14:20 tuli Oikos-talolta (katso täältä) sapatin saarna jonka katselin siinä ajomatkan aikana luurit päässä, mutta muutoin matka meni radiota kuunnellen ja rupatellen.

Rovaniemellä kävimme syömässä. Paikaksi valikoitui jokin nepalilainen ravintola mistä sai niin liha- kuin kasvisruokiakin. Allekirjoittanut on syönyt vuoden alusta asti pelkkiä lihattomia ruokia (kirjoitan tästä ensi kuussa toivon mukaan oman postauksen) joten tämä ravintola sopi tarjontansa puolesta hyvin meille kummallekin. Ruoka oli hyvää eikä hintakaan ollut paha joten vatsa kylläisenä pääsi matkaa jatkamaan.

Loppumatkasta pidimme vielä tankkaustauon jossain Rovaniemen jälkeen sekä teimme ruokakauppareissun Sodankylässä. Sen jälkeen seuraava pysäkki olikin Saariselällä mökin pihassa.

Allekirjoittanut majoittui alakertaan, eno yläkertaan

Mökki vaikuttaa todella mukavalta ja tyylikkäältä. Makuupaikkoja on yhteensä kuusi joista kaksi on alakerrassa ja loput neljä yläkerrassa. Varustelu on erinomaista tasoa ja talosta löytyy jääkaappi, uuni, mikroaaltouuni, leivänpaahdin ja kahvinkeitin, pyykkikone ja astianpesukone, televisio ja lisäksi myös netti on kiitettävän nopeaa tasoa.

Kaapeista löytyy lisäksi monipuoliset astiastot ja ruokailuvälineet, lakanat, pyyhkeet ja peitot ja muut tarvittavat olivat nekin mökissä valmiina joten varustelutasoa ei ainakaan voi moittia!

Ensimmäisenä iltana tuli heti jo saunakin kokeiltua ja hyväksi havaittua. Tästä on siis hyvä jatkaa tutkailemaan Saariselkää ja sen maisemia 🙂

EDIT: Lue lisää seuraavasta reissupäivästä täältä

Leave a Reply

Your email address will not be published.