Reissu Lappiin – Päivä 3

Mökki ulkoa

Kolmas päivä Lapin reissulla oli ensimmäinen varsinainen päivä Saariselällä. Kaksi ensimmäistä päivää reissusta meni autossa istuen ja vasta toisen päivän iltana tuli päästyä perille, joten vasta kolmas päivä oli ensimmäinen täysi päivä matkakohteessa.

Aamu alkoi omalta osaltani ehkä joskus kymmenen vai vajaan yhdentoista maissa. Siitä sitten aamupalaa tuli napattua naamariin kun eno oli laittanut aamupuuron. Hetken aikaa aamiaisen jälkeen tuli oleskeltua vain kunnes päätimme lähteä katsomaan minkälaista ulkona on.

Pakkasin mukaan kameran valokuvaamista varten ja GoPron videoiden tekoa varten ja lähdimme kävelemään kohden Saariselän keskustaa. Matkaa mökiltä keskustaan on noin 2,5 km joten mitenkään kauaksi ei tullut lähdettyä.

Kauniita lumisia maisemia tuli nähtyä ja kameralle niitä taltioitua. Videota kävelylenkiltä tuli tehtyä vaikka -17 asteen pakkanen imaisikin GoPron akkua tyhjäksi kiitettävän nopealla tahdilla. Onneksi mukana oli vara-akkuja kaksi kappaletta joten kauppakeskus Kuukkelille päästyä tuli akku vaihdettua toiseen.

Lumista maisemaa. Ilma oli sinertävä myös oikeasti joten en korjannut valkotasapainoa.

Kauppakeskuksella kävimme katsomassa mitä siellä on tarjolla, mutta ainoastaan yhtä aikaisemmin maistamatonta olutta sieltä pullo matkaan tarttui. Muutama muukin siellä oli jota en ole vielä maistanut, mutta täytynee niitäkin koettaa keretä kokeilemaan tai viedä kotiin testattavaksi.

Takaisin kun palasimme mökille otimme vain rennosti. Itse katselin Yle Areenasta elokuvan ja sen jälkeen tein hieman työjuttuja jotta kerkeää tekemään ilman kiireitä.

Myöhemmin illalla kirjoittelin blogia, editoin reissuvideoita, katselimme Voice of Finlandia ja tietenkin myös sauna tuli lämmitettyä ja kylvettyä. Rento päivä mökillä ja raitista ulkoilmaakin tuli nähtyä ja koettua, joten mukavin mielin tästä siirryn kohta kohden unimaata jotta jaksaa herätä huomenna työviikkoon.

EDIT: Lue lisää seuraavasta reissupäivästä täältä

Leave a Reply

Your email address will not be published.