Reissu Lappiin – Päivä 6

Pyhän Paavalin kappeli eli Saariselän tunturikappeli

Kuudes päivä reissussa on kääntymässä iltaan joten ennen saunan lämpenemistä on jälleen hyvä aika kirjoitella blogipostausta reissupäivästä.

Aamu alkoi tavalliseen tapaan kello 07:30 hujakoilla eli muutamaa minuuttia ennen kellon soimista taisin herätä. Siitä sitten aamupala, Raamatun lukua ja Raamatun Sanoma -vihkon tutkiskelua ja siitä sitten sen jälkeen töihin. Normaali aamu.

Työpäivän aikana tuli lounastauolla käytyä kauppakeskus Kuukkelissa ravintolassa. Allekirjoittanut valitsi evääksi vegeburgerin ranskalaisilla ja se oli ihan toimivan makuinen eväs. Lounaan jälkeen toki palasin vielä töitä tekemään normaalin pituisen päivän.

Töiden jälkeen pienet päiväunet otin ja sen jälkeen lähdimme enon kanssa autolla kohden Ivaloa. Ivaloon on matkaa täältä Saariselältä noin 30 km. Ivalossa kävimme kylän läpi pärräämässä ja katsomassa minkälainen kylä on kyseessä ja siitä sitten menimme ravintolaan syömään iltaruoan. Ravintola jonka pihaan päädyimme oli kuitenkin kiinni joten etsimme sitten kylältä toisen ravintolan.

Kappeli sisäpuolelta

Ivalossa ravintolaksi valikoitui pubi jonka nimi taisi olla pubi.fi. Sielläkin valitsin kasvispurilaisen ja sekin oli hyvän makuinen.

Ivalosta palattuamme kiersimme katsomassa Saariselkää ja samalla tuli nähtyä tämän postauksen kuvissa nähtävä Saariselän tunturikappeli eli Pyhän Paavalin kappeli. Kappeli oli avoinna ja pääsimme ottamaan muutamat kuvat sisältäkin.

Reissulta tuli tovi sitten palattua ja laitettua sauna lämpenemään joten päivä alkaa olla vähitellen taputeltu. Enää suunnitelmissa on saunominen ja illalla/yöllä luultavasti Yle Areenasta elokuvan katsominen.

EDIT: Lue lisää seuraavasta reissupäivästä täältä

Leave a Reply

Your email address will not be published.