Perjantaipullo: Baltika 9 Extra

Baltika 9 Extra on venäläisen Baltika Breweriesin panimon vahva lager. Alkoholitilavuus oluessa on 8,0 % joten sitä myydään Suomessa vain Alkoissa. Katkeroita oluessa on 18.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 15.8 °P. Tarkempia tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Etiketti on kohtalaisen tavallisen näköinen mutta helposti hyllystä erottuva. Pullon aukaistua saa tuoksua etsiä hyvän tovin mutta tuopissa oluen raikas ja sitruunainen tuoksu nousee hyvin esiin. Väri on lähellä kullan keltaista.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on miellyttävän raikas ja pirskahteleva ja siitä löytyy sitruksinen vivahde. Maltillinen humalointi pitää maun helposti nautittavana vahvasta alkoholimäärästä huolimatta eikä jälkimaku oluen kuivaan skumppamaisuuteen kallistuvasta olemukseta huolimatta jätä huonoa suutuntumaa, joten tällaisenaan ainakin itselle toimii varsin hyvin.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Night Club – Gossip tai Nyxx – Nightmare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.