Perjantaipullo: Postrižinské Bogan

Tsekkiläisen Pivovar Nymburkin panimon Postrižinské Bogan on 5,5 % vahvuinen lager. Katkeroita siinä on 30.0 EBU ja kantavierrettä 13.6 °P. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa sekä Alkon tilausvalikoiman tuotteena. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Ulkoisesti pullo on tavallisen toimivaa tasoa ilman sen suurempia ihmeitä. Kaataminen tuoppiin käy vaivatta sillä vaahtoavuus on vähäistä ainakin oman pulloni osalta – Alkon sivujen mukaan kyseessä olisi runsasvaahtoinen olut, joten mene tiedä sattuiko kohdalleni poikkeuksellinen yksilö vai mistä ero johtuu.

Tuoksu oluessa on maukas ja imelän sokerinen. Väriltään ja olemukseltaan Bogan on miellyttävän kaunis hivenen punertavaan sävyyn hakeutuvan kullan värisellä olemuksellaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on miellyttävän makea ja siinä on leipäistä tuntua antamassa varteen voimaa. Pehmeä ja helposti lähestyttävä olut jonka jälkimaku jättää halun ottaa toinenkin kulaus. Toimiva ja maistamisen makuinen olut.

Musiikkina tämän kanssa menee moderni rock, mm. The Pretty Reckless – And So It Went tai Fit For Rivals – Novocain.

Leave a Reply

Your email address will not be published.