Perjantaipullo: Aura Bock

Aura Bock on Hartwallin panimon 6,5 % vahvuinen vahva lager (bock). Katkeroita siinä on 15.0 EBU ja kantavierrettä 16.0 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta myydään ainoastaan Alkoissa joista sitä löytyy vakiovalikoiman tuotteena. Lisää teknistä tietoa oluesta löytää Alkon verkkosivuilta (katso täältä).

Väriltään olut on kuvauksen mukaan kellanruskea mutta omaan silmääni siinä on hivenen myös punertavaa vivahdettakin ja on omaan silmääni hyvän värinen olut. Tuoksu on miellyttävästi makeaan imelään taipuvainen. Vaahtoavuus on runsasta kaadettaessa ja pinnalle muodostuva paksu harso kestää hyvän matkaa tuopissa mukana.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä. Mausta erottaa kepeää maltaisuutta joka miedon humaloinnin myötä löytää paikkansa myös maistelijan aisteihin eikä huku liialliseen alkoholin makuun. Vahvuudestaan huolimatta maku on miellyttävän pyöreä ja pehmeä tehden tästä maistamisen arvoisen oluen.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Korpiklaani – Sanaton maa tai Teren – Mara.

One thought on “Perjantaipullo: Aura Bock”

  1. En odottanut mitään, mutta tämä syrjäytti Weihenstephanerin Weissbier Dunkelin suosikkini ykköspaikalta kakkoseksi. Täysyllätys!

Leave a Reply

Your email address will not be published.