Lasien uusintaa

Tikkurilan Instrussa näköä tarkastamassa ja uusia kehyksiä katsomassa

Sunnuntaina illalla saavutin räpeltämisen saralla jonkinlaisen uuden tason sillä onnistuin hajottamaan silmälasini. Kuuntelin illalla kaikessa rauhassa musiikkia makuuhuoneessa ja olin laittanut silmälasit pois päästä lattialle nojatuolin viereen. Levyn kuunneltua ja vinyylin takaisin hyllyyn vietyä kävelin siltä puolelta nojatuolia jonne olin kakkulani laittanut ja onnistuin ohimennessäni potkaisemaan niitä tietenkin sen verran että sangat vääntyivät mutkalle.

Totaalisesti lasit eivät tästä hajonneet, mutta vääntyivät kuitenkin sen verran mutkalle että niiden käyttäminen ei enää onnistunut itseltäni niissä olevan taiton korjaamisen vuoksi. Sangat ilmeisesti vääntyivät sen verran huonoon kulmaan että silmissä oleva taitto ja laseissa oleva taitto eivät enää kohdanneet aiheuttaen sen että niiden käytöstä ei tullut mitään.

Maanantaina lähdin työpäivän aikana Instrumentariumille Tikkurilaan katsomaan josko siellä olisi sangat saatu korjattua. Sankoja sai kyllä siellä suoristettua jonkin verran, mutta ei kuitenkaan siten että niiden käytöstä olisi tullut yhtään mitään luultavastikin juuri taittovirheen takia. Lasit päähän laittaessa tulee alle minuutissa jo sen verran todellisuusirtoinen olo ja yökkäilyä että lasit jäivät käyttämättä.

Maanantaina oli hieman jo päänsärkyä kun ilman silmälaseja koetin töitä tehdä ja naama kiinni näytössä kyyhötin, mutta onneksi muistin illasta että vanhat lasini olivat vielä jossain kaapissa. Etsin ne töiden jälkeen otettujen ibutabsilla varusteltujen päiväunien jälkeen kun pahimmat jomotukset olivat menneet ja onneksi vajaan kahden vuoden takaiset silmälasit kaapista vielä löytyi. Mikä parasta, silmien taittovirhe ei ollut kovin paljoa muuttunut parissa vuodessa joten vanhat ja naarmuiset lasit ovat nyt käytössäni siihen saakka että uudet tulevat.

Varasin heti seuraavalle päivälle (eli eiliselle tiistaille) ajan optikolle jossa näkö mitattiin. Näön mitattua oli aika katsella sankoja jotka sitten onneksi kohtalaisen nopeasti löytyikin. Tällä kertaa päädyin suoraan ottamaan kahdet silmälasit, etenkin kun oli tarjouksessa kahdet yhden hinnalla. Onpahan kerralla valmistauduttu siihen että jatkossakin tulen jotain räpeltämään 😀

Lasit pitäisi tulla noin muutaman viikon päästä, joten siihen asti täytynee näillä vanhoilla laseilla pärjätä. Toivon mukaan näiden kanssa ei päänsärkyjä ja huonovointisuuksia kovin paljoa ilmene. Eilen tiistaina kyllä illalla pientä jomotusta oli joka onneksi päiväunilla meni ohi, mutta elätän toivoa että syynä oli ainoastaan ergonomisesti erinomaisen maanantaisen naama kiinni näytössä -asennon jälkimaininkien seuraus sillä niskat olivat vielä sen verran jumissa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.