Perjantaipullo: Schneider Weisse Tap 4 Festweisse

Schneider Weisse Tap 4 Festweisse on Schneider Weisse G. Schneider & Sohn:n panimon 6,2 % vahvuinen vehnäolut. Katkeroita siitä löytyy 26.0 EBU ja kantavierteen määrä on 13.7 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (lue täältä).

Pullon aukaistua löytää tuoksun todella heikosti, mutta tuopissa oluen toffeemainen tuoksu pääsee mukavasti esiin. Kaataminen käy suhteellisen vaivattomasti sillä vaikka olut kuohuaa runsaasti se käyttäytyy ennakoitavasti. Pinnalle muodostuu paksuhkoa vaahtoa joka ei kovin kauaa matkalaisen seurana säily ennen kuin se jo katoaa jättäen vain muiston tuopin reunoille kertomaan siitä että joskus sekin oli tuopissa läsnä.

Väri on kullankeltainen ja koostumus samea. Suutuntuma on raikkaanpuoleinen ja kepeä aavistuksen pistävällä terällä. Maku on banaaninen sitruksisellä twistillä. Rento ja helposti lähestyttävä vehnäolut.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. Yann Tiersen – Porz Goret tai Vladimir Sterzer – Sound of my soul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.