Kokkailukeskiviikko: Riisinuudeleita ja mustapapupihvejä

Helppo ja nopea kotiruoka lautaselle laitettuna vailla suurta estetiikan tajua

Lyhyesti tästä ja tulevista kasvisruokapostauksista

Joitakin viikkoja (vai jopa kuukausi?) takaperin puhelimessa rupatellessa tuli keskustelua siitä että olen yhä ollut kasvisruokailulinjalla. Preferoin mieluummin ilmaisua lihattomalla ruokavaliolla, koska monessakaan ateriassani ei ole kasviksia ollut juuri sen enempää kuin ennenkään ja kasvisruokavalio usein tuntuu antavan mielikuvan että ateria koostuu salaateista, perunasta, porkkanasta ja muista sellaisista mitkä eivät siltikään kovin usein aterioihini kuulu.

Puhelinkeskustelun aikana tuli puheeksi että mitä minä sitten syön, joten vihdoin ja viimein sain aikaiseksi tänne blogiinkin kirjoittaa ensimmäisen postauksen helpoista ja nopeista lihattomista aterioista. Tarkoitus on kirjoittaa jatkossa useampiakin postauksia joissa myös painopiste on samalla tapaa sellaisissa aterioissa joita on realistista laittaa kotona ilman kovin suurta vaivaa, ts. sellaista missä ei tarvitse olla kovin motivoitunut kokkailemaan mutta jolla pääsee edes alkuun lihattomien ruokien valmistuksessa.

Mustapapupihvejä ja riisinuudeleita

Pihvit lämpenemässä pannulla

Kaupassa myydään valmiina pakettina ainakin Hoviruoka-brändin alla mustapapupihvejä (katso täältä). Näitä myydään joissain K-ryhmän kaupoissa (katso täältä) sekä joissain S-Ryhmän kaupoissa joten saatavuus on luultavasti aika hyvä muuallakin päin Suomea. Omani ostin Ilolan ABC:ltä.

Pihvit otetaan paketista pois ja nakataan pannulle. Pistin pannulle pohjalle toki ensin margariinia että pihvit eivät köntsähtäisi kiinni pannuun. Lämmitysajaksi sanotaan noin minuutti per puoli, mutta en aikaa ottanut vaan fiilispohjalta niitä lämmittelin.

Samaan aikaan heitin kattilaan riisinuudelit ja mausteet, lisäksi viskasin hieman tulista chilimaustetta ja kaadoin kiehuvat vedet kattilaan ja jätin riisinuudelit kattilaan hautumaan muutamaksi minuutiksi.

Muutaman minuutin kun nuudelit olivat pehmenneet kiehuvassa vedessä annostelin nuudelit lautaselle ja viskasin pihvit siihen seuraksi jonka jälkeen ateriaa pääsi jo nauttimaan.

Maku on ihan toimiva, vaikkakin pihvit ovat kohtalaisen kuivia. Näiden kanssa sopisi hyvin jokin kastike sekä raikas salaatti, mutta koska salaatteja tai kastiketarpeita ei sattunut kaapissani olemaan niin ketsupin kanssa tämä tuli nautittua. Helppo, nopea, edullinen ja makunsa osalta ihan asiallinen arkiruoka joka toimii ketsupin kanssa helposti kokeiltavana lihattomana ateriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.