Perjantaipullo: Rinkuškiai Seno Rusio

Liettualaisen Rinkuškiain panimon Seno Rusio on 5.4 % vahvuinen premium lager jota myydään 0.568 ml tölkissä. Olutta löytyi ainakin Vantaan Rekolan K-Marketista, mutta saatavuudesta muualla ei ole mitään käsitystä.

Tölkki on suoraviivainen ja tyylikäs joka jostain syystä (kenties typografiansa vuoksi) toi mieleeni stempunk-henkisyyden.

Tölkin aukaistua löytää maukkaan ja imelän hieman ruismaisenkin tuoksun joka säilyy hyvin tuopissa pitkään mukana. Tuoppiin kaataminen vaatii malttia sillä vaahtoavuus on runsasta hitaammallakin kaatokädellä varustetuille nauttijoille. Tuopissa oluen meripihkaiseen sävyyn taipuva väri pääsee kauniisti oikeuksiinsa.

Suutuntuma on lempeän pehmeä ja keskitäyteläinen vaikkakin lähentelee jo täyteläisyyden rajoja. Maku on imelä, maltainen ja siirappinen. Mikäli makumieltymyksiin imelät oluet ei iske ei tämä aivan ensimmäiseksi suositukseksi tule annettua, mutta mikäli makeat oluet kolahtaa on tämä kokeilemisen arvoinen.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin iloinen ja kevyt kelttipoljento, mm. Lynn Hilary Rebecca Winckworth An Maidrin Rua The Little Red Fox tai Celtic Woman – Isle of Innisfree

Leave a Reply

Your email address will not be published.