Yritys perustettu!

Kuten ohimennen Shure SM57 -mikrofonin ensimmäisessä blogipostauksessa mainitsin (lue täältä) perustin itselleni viime kuun lopulla yrityksen.

Yrityksen nimi pääsi myös Kaupparekisteriin 07.04.2021 joten nyt pystyn tännekin vähitellen hieman kirjoittamaan lisää. Toki aikaisemminkin olisi voinut kirjoittaa, mutta koska Kaupparekisterissä olisi nimi voitu syystä tai toisesta esim. hylätä joten oli parempi odotella ensin kaikessa rauhassa ja katsoa miten nimen kanssa käy jotta ei tule tänne selostettua firmasta jonka nimi sitten olisikin muuttunut heti alussa 🙂

Yhtiömuotona on yksityinen elinkeinoharjoittaja eli puhekielessä toiminimi ja firman nimenä on Deep Contrast Media joka löytyy myös Y-tunnuksella 3201466-9 (katso tästä YTJ:ssä). Firman ensisijainen ala on audiovisuaalinen tuotanto, ts. “Elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto“.

Tähän kuuluu kuitenkin laajasti kaikkea muutakin, esim. valokuvausta, ottamieni valokuvien myymistä verkkokaupassa (jonka toivon mukaan saan laitettua pystyyn pian kun ensin selvitän kirjanpitäjän kanssa käytännön asioita), audiovisuaalisessa tuotannossa käytettävien laitteiden vuokraamista, äänittämistä jne. joten pelkkä lyhyt kuvaus ei tarkemmin toki kerro kaikesta. Harmillista kyllä, verottajalle ja YTJ:lle on valittava aina lyhyesti se mikä on edes lähimpänä sitä mitä aiotaan tehdä, vaikka monesti alat limittyvät päällekkäin. Esim. jos teet videoita, tarvitset luultavasti laitteistoa joilla kuvataan, äänitetään, valaistaan jne. jotka monet menevät samaan kategoriaan jos olisit äänittäjä tai valokuvaaja.

Yhtä kaikki, kuvausta kirjoittaessa YTJ:lle annoin seuraavan kuvauksen: “Audiovisuaalinen tuotanto ja jakelu, taiteen myynti ja levitys, kirjakustannus ja -painatus, kristillisen taiteen tukeminen ja edistäminen sekä kaikki muu laillinen liiketoiminta.” joka sekin on ympäripyöreä, mutta luultavasti vähän laajemmin kuvaava sepustus kaikista pääasiallisista ajatuksista mitä toiminimellä on tarkoitus tehdä 🙂

Toiminimi on itselläni ainoastaan sivutulojen hankkimiseen. Teen siis yhä täysipäiväisesti töitä muualla jatkossakin, mutta toiminimen kautta erinäisten käytännön asioiden hoitaminen on käytännöllisempää.

Jos etsit siis bändillesi tai itsellesi äänittäjää, haluat vuokrata äänityslaitteita, haluat bändillesi tai muuten vain itsestäsi valokuvia digitaalisesti tai fyysisessä muodossa (A3-kokoon saakka) tai tehdä jonkinlaisia videoita joko sosiaaliseen mediaan tai muuten niin olkaa yhteydessä, ajantasaiset yhteystiedot löytyvät YTJ:stä. Gospel-artisteille ja seurakunnille vielä edullisempaan hintaan 🙂

Tästä se homma lähtee hissukseen rullailemaan, ainakin toivon mukaan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.