Perjantaipullo: Herutus Cassis Goze

Tornion panimon Herutus Cassis Goze on 4,2 % vahvuinen Gose/Grodziskie. Muita teknisiä tietoja oluesta en löytänyt edes panimon omilta sivuilta (katso täältä).

Pullon aukaistua erottaa helposti happaman kirpeän marjaisan tuoksun joka säilyy tuopissakin hyvin mukana. Omaan mieltymykseeni tuoksu ei ole mikään erityisen hyvä, mutta ainakin se on varsin erottuva ja persoonallinen. Olut ei vaahtoa juuri lainkaan joten kaataminen sujuu vaivatta. Tuopissa erottuu oluen tumman marjaisa olemus.

Suutuntuma on keskitäytelänen, hapan ja hivenen pistävä tuoden mieleen sourit joita olen maistanut. Maku on marjaisa ja herukkainen, sen mitä mausta sain suutuntuman alta kaivettua. Jotenkin tästä tulee mieleen marjamehu joka on käynyt liian kauan, joten en ehkä ole aivan otollisin kohderyhmä tämän nauttimiselle.

Omaan makuuni tämä ei erityisesti kolahda liiallisen happamuuden vuoksi, mutta mikäli sourit on omaan makuun oluita joista nauttii on tämäkin koettamisen arvoinen.

Musiikkina tämän kanssa menee funkahtava acid jazz, mm. Brand New Heavies – Never Stop tai Incognito – Still a friend of mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.