Kokkailukeskiviikko: Nuudeleita ja papuja chilitomaattikastikkeessa

Yksinkertainen ja nopea kotiateria vailla hienosteluita

Tämänkertaisena kasvisruokana on keitetyt nuudelit jonka kanssa chilikastikkeessa olleita papuja. Näiden lisäksi laitoin vielä purkillisen tomaattimurskaa sekä viipaloituja jalapenoja antamaan lisää mausteisuutta.

Aterian valmistaminen tapahtui heittämällä ensin pannu lämpenemään liedelle ja tietenkin siihen jotain mikä estää ruoan köntsähtämisen pintaan kiinni. Omassa tapauksessa se oli margariini, mutta öljyt olisivat olleet aivan yhtä hyviä. Käytännössä olisin laittanut öljyä, mutta koska sitä ei ollut kaapissani päädyin margariiniin.

Kun margariini oli sulanut pannulle heitin kidneypavut chilikastikkeessa pannulle lämpiämään. Valmiiksi chilikastikkeessa olevat pavut ovat hyviä ja niistä tulee kohtalaisesti jo nesteitä itsessään, mutta itse halusin ateriaan lisää tomaattikastiketta joten heitin myös tomaattimurskaa paketillisen sekaan kun olin kidneypapuja chilikastikkeessa paistanut pannulla ehkä noin viisi minuuttia tai enemmänkin. Sen verran kuitenkin että isoimmat nesteet on kiinteytynyt pannulla edes jonkin verran jonka jälkeen sitten laitoin tomaattimurskan ja jalapenoja pannulle.

Käyteyt ainekset

Aivan alussa kun pannu oli lämpiämässä oli hyvää aikaa laittaa myös nuudeleita valmistumaan. Oma tapani tehdä nuudelit on kiehauttaa vettä vedenkeittimessä, pistää nuudelit ja mausteet kattilaan ja heittää kiehuva vesi nuudeleiden päälle ja jättää ne kannen alle imemään nesteitä itseensä aina välillä hieman hämmentäen että mausteet leviävät tasaisemmin.

Kun nuudelit olivat imeneet tarpeeksi ison osan nesteistä kippasin loput vedet pois (koska en halunnut nuudeleita keittona vaan pannulla valmistuvan lisukkeen kanssa) ja nostin nuudeleita lautaselle ja heitin pannulla valmistettua papukastiketta sekaan. Lopussa vielä hämmensin kastiketta ja nuudeleita lautasella jotta annos sekoittui mukavasti.

Maku oli hyvä ja kastikkeessa seassa olleet jalapenot antoivat mukavaa lisäpotkua mausteena. Toki en heittänyt kastikkeen sekaan koko purkillista vaan ainoastaan muutamat teelusikalliset joten täytynee laittaa jatkossakin näitä jalapenoja muihinkin ruokiin.

Helppo ja nopea kotiruoka joka on kaiken lisäksi edullinen. Prisman sivulta kun laskin näiden ainesten hinnan tuli hinnaksi 3,85 euroa joten luultavasti Alepasta kun nämä ostin on hintatasot myös alle neljää euroa. Annoksia valmistui ehkä kolme tai neljä (söin kaksi ja kattilaan jäi vielä jäljelle yhteen tai kahteen annokseen).

Leave a Reply

Your email address will not be published.