Perjantaipullo: Yakima Valley Double Hopped APA

Saimaa Brewingin Yakima Valley Double Hopped APA on 4,5 % vahvuinen American Pale Ale. Väriarvoltaan olut on 20 EBC, kantavierrettä on 12,0° P ja katkeroita löytyy 40 EBU. Lisää tietoja löytää panimon sivulta (katso täältä).

Tölkki on toimivan tyylikäs. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikansa sillä vaahtoaminen on runsasta. Pinnalle kaataessa muodostuva vaahto on kauniin kermaista ja paksua vaahtoa joka kestää hetken aikaa tuopissa myös nauttijan ilona. Tuoksu on raikas ja sitruksinen ja siitä löytää myös hivenen havun tuntua. Oranssiin kallistuva sävy on miellyttävä.

Suutuntuma on raikas, keskitäyteläinen ja kepeästi kuiva. Maussa on magon ja sitruksen tuntua sekä humalaisuutta. Jälkimaku on hieman suuta kuivavaa sorttia katkeruudesta johtuen, mutta onneksi se ei käy liian dominoivaksi. Toimiva olut.

Musiikkina tämän kanssa menee afrikkalaisia viboja sisältävä musiikki, mm. Yemi Alade – Johnny tai Sona Jobarteh – GAMBIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published.