Perjantaipullo: Brewer’s Special California IPA

Saimaa Brewingin California IPA on 5,5 % vahvuinen Indian Pale Ale. Väri on 12 EBC, katkeroita löytyy 44 EBU ja kantavierrettä 13,2° P. Olutta myydään ainakin joissain perusmarketeissa.

Tölkki on kesäisen rento ja sen ulkoinen tyyli on toimiva nimeensä nähden. Tuoppiin kaataminen ottaa aikansa sillä vaahtoavuus on runsasta hitaammalla kädelläkin varustetulle kaatajalle. Pinnalle muodostuva vaahto kestää myös hyvän tovin ennen katoamistaan joten malttia saa olla kaatamisessa mukana.

Tuoksu on raikas ja hivenen hiivaisa sekä sitruksinen. Suutuntuma on tuoksunsa mukaisesti trooppisen raikas ja keskitäyteläinen. Maku on sitruksinen ja aromikas kepeällä havun tunnulla höystettynä. Jälkimaku on katkeruutensa vuoksi kuivaan kallistuva ja hieman rajoilla onko se jo liiaksi sitä omaan makuuni, mutta kuitenkin kokonaisuutena tämäkin on maukas ja juomakelpoinen olut jos liiallinen katkeruus ei häiritse.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Avril Lavigne – My Happy Ending tai Kelly Clarkson – Behind these hazel eyes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.