Perjantaipullo: Fat Lizard Ankle Slapper

Kotimaisen Fat Lizardin panimon Ankle Slapper on 5,2 % vahvuinen American Pale Ale ja sen IBU-arvo on 35. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa, mm. Vantaan Ilolan ABC:n Alepassa.

Tölkki on Fat Lizardin tölkkien yleiseen tyyliin sopeutuva ilman suurempia ihmeitä. Toimiva ja pelkistetty, vaikkakin helposti samankaltaisten muiden tölkkien kanssa mahdollisesti epähuomiossa toiseen saman panimon olueen sotkettavissa.

Oluesta löytää raikkaan ja makean pihlaisen aromin joka pysyy pitkään tuopissa. Tuoppiin kaato on vaivatonta sillä kovin suurta vaahtoavuutta ei ole vaikka railakkaammalla kippaamisella tämän tuoppiin kaadoin, vaikkakin aivan koko tölkki ei tuoppiin uponnut kun kuitenkin sen verran vaahtoa kertyi pintaan. Väri on kauniin kuparinen ja miellyttävä.

Suutuntuma on raikas ja siinä on häivähdys tropiikkia. Rento ja kesäinen olut joka makean hedelmäisyytensä vuoksi etenkin terassijuomaksi sopisi hyvin. Olut on myös valittu panimon sivujen mukaan myös Suomen Paras Olut 2019 -kilpailussa parhaaksi APAksi.

Musiikkina tämän kanssa nauttii mieluusti iloista ja kesäistä tunnelmaa, etenkin kasarifiiliksissä, mm. Bananarama – Cruel Summer tai Culture Club – Karma Chameleon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.