Perjantaipullo: Fat Lizard 101 California Pale Ale

Kotimaisen Fat Lizardin panimon 101 California Pale Ale on 5,4 % vahvuinen pale ale joka panimon omien sivujen mukaan on klassinen 80-lukulainen kalifornialainen pale ale.

Tölkki on lihavan liskon panimolle ominaista tunnistettavaa tyyliä. Toimivaa ja selkeästi hyllystä bongattavissa muiden panimoiden tuotosten joukosta.

Vaahtoaminen on maltillista eikä vaahto kestä kauaa pinnalla. Väri oluessa on kaunis ja hieman haaleaan kupariin kallistuvainen. Tuoksu on miellyttävä makeudessaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Kulausta ottaessa huomaa helposti pientä terävyyttä ja mausta löytää kyllä katkeroita vaivatta, mutta maun hedelmäinen kepeä olemus pitää maun oluessa nautittavana ja tasapainoisena. Katkerot ei myöskään liiaksi vaivaa jälkimaussa vaan pysyvät sopivasti suussa jättämättä kuitenkaan liian väkevää tuntua peräänsä.

Kokonaisuutena miellyttävän makuinen olut, etenkin kesäiseen iltaan oivallinen seuralainen. Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti vanhempaa poppia kuten esim. Cyndi Lauper – Time after time tai Paula Abdul – Straight Up.

Leave a Reply

Your email address will not be published.