Perjantaipullo: Guinness Draught Stout

Irlantilaisen Guinnessin panimon Draught Stout on 4,2 % vahvuinen dry stout. Katkeroita siinä on 24.0 EBU ja kantavierrettä 9.7 °P. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa sekä Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Tölkki on pelkistetty ja toimiva mutta ei suurempia tuntemuksia herättävä oikein mihinkään suuntaan. Vaahtoavuus tuoppiin kaataessa on suhteellisen runsasta mutta tasaisen varmasti ja ennakoitavasti arvioitavissa olevaa joten tuoppiin kaato ei aiheuta suuria haasteita. Tuoksu on hento ja maltainen.

Pinnalle muodostuva vaahto on runsasta ja kermaisaa, miellyttävän makuista ja tuntuista ja se pysyy myös pitkän tovin pinnalla. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on lempeän leipäinen ja helposti nautittava, mutta itse olen enemmän porttereissa ja stouteissa vahvempien juomien ystävä joten aivan täyteen kukoistukseensa Guiness ei lajityypissään pääse. Miellyttävä ja helposti nautittava olut josta erityisesti pinnalle muodostuva vaahto tekee persoonallisen ja hyvän makunautinnon vahvuuden puutteesta huolimatta.

Musiikkina tämän kanssa toimii tietenkin nopeat rempseät irkkurallit tai rauhallinen kelttiläinen musiikki, mm. The Rumjacks – Crosses for Eyes tai Traditional Celtic Song – Eleanor na Run.

Leave a Reply

Your email address will not be published.