Perjantaipullo: BrewDog Cocoa Psycho Russian Imperial Stout

Skotlantilaisen BrewDogin panimon Cocoa Psycho on 10,0 % vahvuinen Russian Imperial Stout. Katkeroita siinä on 50.0 EBU-asteikolla ja kantavierrettä löytyy
23.3 °P. Vahvuutensa vuoksi Suomessa olutta löytää ainoastaan Alkoista joissa se kuuluu vakiovalikoiman juomiin. Lisätietoja oluesta löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Ulkoisesti pullo on monien muiden BrewDogin pullojen tyylinen etiketin tunnelmalta. Simppeli mutta toimiva.

Pullon aukaistua ja oluen tuoksua etsiessä löytää heti paksun ja voimakkaan mutta lempeästi esiin nousevan siirappisen maltaan tuoksun joka antaa heti ensimetreillä miellyttävän lupauksen tulevasta mausta.

Vaahtoavuus on vähäistä ja tuoppiin olut humahtaa helposti käden käänteessä vailla pelkoa ylitse kuohuamisesta. Tuoppiin kaataessa tuntui aivan kuin olut olisi tavallista vähemmän juoksevaa nestettä, mene tiedä johtuiko monien mielikuva niin mustasta väristä että Teboilin moniaste moottoriöljykin näyttäytyy vaaleana tämän rinnalla. Väriltään tämä on luultavasti tummin tai vähintäänkin tummimpia oluita joita olen nähnyt mutta tällaisenaan kaunis katsella.

Suutuntuma on poikkeuksellisen täyteläinen ja runsas. Maku on paahteinen, maltainen, siinä on löydettävissä helposti siirappisuutta ja suklaata. Maku on tasapainoinen eikä alkoholin vahvuus käy esiin häiritsevästi, joten kokonaisuutena tämä on erinomainen makunautinto joka pääsi suoraa päätä Suosituksia-sivun uusimmaksi tulokkaaksi.

Musiikkina tämän kanssa toimii maalaileva synkistely, mm. Hegemone – Raising Barrows tai Firtan – Nacht Verweil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.