Perjantaipullo: Tsingtao Strong Lager

Kiinalaisen Tsingtao Breweryn panimon Tsingtao Strong Lager on 8.9 % vahvuinen lager. Katkeroita siinä on 17.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 19.1 °P. Olutta myydään vahvuutensa vuoksi Suomessa ainoastaan Alkoissa (katso täältä).

Etiketti ja pullo ulkoisesti muutenkin on mukavan näköinen ja toimiva ainakin omaan design-silmääni. Pullon aukaistua löytää tutun raikkaan kepeän ja kenties vehnäisenkin tuoksun. Kesäinen olemus kuitenkin tulee ensimmäisenä tuoksusta mieleen.

Kaataminen käy helposti, sillä vaikka olut vaahtoaa runsaasti ei se ole mitenkään ennalta arvaamatonta käytökseltään. Pinnalle muodostuva harso katoaa nopeasti pinnalta pois eikä sitä pääse juurikaan maistelemaan Väri on kullankeltainen.

Suutuntuma on Alkon sivun mukaan täyteläinen, mutta itselleni tämä kyllä menisi kategoriaan keskitäyteläinen. Maku on hyvä. Miellyttävä ja aromikas, helposti lageriksi tunnistettavissa oleva hieman hunajaisella vivahteella oleva hedelmäinen maku toimii. Alkoholin maku ei nouse häiritsevästi vaan pysyy hyvin mietona taka-alalla, joten tällaisenaan tomiva olut ainakin allekirjoittaneen makumaailmaan.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin menevä kesäinen poppi, mm. TIEKS – Sunshine tai Mr. Probz – Waves.

Leave a Reply

Your email address will not be published.