200 elokuvan rajapyykki arvosteluissa saavutettu

Jennifer Lawrence elokuvassa Passengers (lue arvostelu)

Yleistä historiaa leffalauantai-postauksista

Viime lauantaina arvostelemani Burn After Reading (lue täältä) rikkoi merkkipaalun tässä blogissa, sillä se oli 200:s elokuva josta olen kirjoittanut arvostelun.

Ensimmäinen elokuva-arvostelu tässä blogissa oli elokuvasta The Moth Diaries (lue täältä) ja se julkaistiin 22.06.2017 – neljä vuotta takaperin, ainoastaan yhden päivän erolla. Kuten ensimmäisestä arvostelusta voi helposti havaita oli elokuvien arvostelu alkuvaiheessa täysin erilaista kuin mitä se on nykyään. Tyyli tekstissä oli myös lähempänä päiväkirjamaista ilmaisua kuin nykyistä tekstiä leffalauantai-postauksien osalta.

Alkuvaiheen arvosteluissa ei ollut lainkaan kuvia itse elokuvasta ja ainoat kuvat olivat DVD:n tai BluRayn kansikuvista. Arvostelu elokuvasta Blended (Lomapainajainen) kuitenkin oli poikkeus tähän tyyliin ja postaukseen pääsi myös kuvia varsinaisesta elokuvasta (lue täältä). Kuitenkin tämänkin jälkeen kolmessa seuraavassa arvostelussa nähtiin kuvissa vain elokuvan kotelo, mutta The Martian (Yksin Marsissa) muutti suunnan ja kuviin päätyi elokuvan kansikuvan lisäksi myös kuvankaappauksia elokuvasta (lue täältä).

Alkuvaiheessa antamani arvosana ei erottunut kovin selkeästi tekstistä, mutta The Martian -elokuvan arvostelussa ja sen jälkeen on nähty postauksen lopussa lihavoidulla tekstillä arvosana jonka olen elokuvalle antanut.

Viimeinen arvostelu jossa nähtiin postauksessa mukana myös kotelon kansikuva oli vampyyrielokuvasta BloodRayne (lue täältä) ja ensimmäinen arvostelu missä kansikuvaa ei ollut eikä sen jälkeen ole ollut oli elokuvasta Dark Shadows (lue täältä).

Alkuvaiheen kuvattomuus arvosteluissa johtui siitä, että en ollut aivan varma kuvankaappauksien käytön tekijänoikeuksellisista puolista. Selvitin asiaa ja muutaman kuvan käytön pitäisi olla ihan OK, joten siirryin lisäämään myös kuvia varsinaisesta elokuvasta.

Sekalaisia tilastoja elokuvien katseluun ja arvosteluihin

Margot Robbie elokuvassa Suicide Squad (lue arvostelu)

Arvosteluita on blogissani julkaistu nyt yhteensä 200 kpl. Elokuvia olen katsonut vuodesta 2017 alkaen yhteensä 812 kpl jos ei ole tilastoinnissani virheitä, joten lähes joka neljännestä elokuvasta on arvostelu tullut kirjoitettua. Tosin voi olla että tuohon 812 joukkoon lasketaan jotkut elokuvat useampaan kertaan sillä joitain elokuvia olen katsonut useampaankin kertaan. Oli miten oli, suuntaa antavasti siitä voi päätellä elokuvien katselun määrää.

Suosituksiin saakka näistä katsotuista elokuvista on päätynyt 4 vampyyrielokuvaa sekä 28 muuta elokuvaa (katso täältä). Kuusi elokuvaa on suosituksia-listalla, mutta en kuitenkaan ole niistä saanut kirjoitettua jostain syystä arvostelua (kaksi vampyyrielokuvaa, neljä muuta).

Elokuva-arvostelut joihin on suoraan päädytty hakukoneella, suoralla linkillä tai muuten sivuni kautta klikkaamalla eivät yleisesti ottaen ole kovin suuria katselukertoja keränneet. Eniten katselukertoja on kerännyt arvostelut elokuvista OtherLife (lue täältä) (176 kertaa), Final Girl (lue täältä) (145 kertaa) sekä The Shining – Hohto (lue täältä) (109 kertaa).

Top 10 arvostelut sivun katseluiden määrän mukaan ovat seuraaavat:

1. OtherLife
2. Final Girl
3. The Shining
4. The Divergent Series: Insurgent
5. Eden Lake
6. John Carpenter’s Vampires
7. Requiem for a dream
8. The Others
9. Helmiä ja Sikoja
10. The Exorcism of Anna Ecklund

Toki arvostelun lukukertoja ei voi päätellä suoraan näistä lukemista, koska jos käyttäjä selaa sivuani esim. etusivun kautta ja lukee arvostelun suoraan sivuja rullaamalla eikä klikkaamalla yksittäiseen postaukseen ei sitä näy tilastoissa.

One thought on “200 elokuvan rajapyykki arvosteluissa saavutettu”

Leave a Reply

Your email address will not be published.