Hylly vinyyleille ja soittimelle

IKEAn Kallax on erinomainen hylly vinyyleille.

Jonkin aikaa on kerennyt vierähtämään siitä kun laitoin makuuhuoneeseen kotistudiosetupin tulille. Tämän seurauksena jäi CD-soitin, DAC sekä vinyylisoitin odottamaan parempaa hetkeä että kerkeän niille miettimään järkevän ratkaisun jotta ne saisin takaisin käyttöön. Työviikoilla ei saanut oikein aikaiseksi, mutta onneksi lomalla on aikaa hoitaa näitäkin asioita alta pois 🙂

Muutama viikko takaperin lähdin pyörähtämään Vantaan IKEAssa hakemassa Kallax-hyllyn. Otin hyllyn jonka koko oli 77 cm x 77 cm koska olin mittaillut että jos sellaisen hyllyn hankin saan sen vielä tietokoneen viereen suhteellisen nätisti – ts. siten että työpöytä ei tule suoraan kiinni sänkyyn.

Hyllyn kasaaminen oli helppo ja suoraviivainen operaatio, kiitos Makitan akkukäyttöisen ruuvivääntimen. Ilman sitä varmaan tämänkin kanssa olisi hiki hatussa tullut väännettyä ja hajotettua tuote siinä samalla kun sitä kasailee, mutta akkukäyttöisen ruuvivääntimen kanssa näiden kasaaminen on ihmistenkin toteutettavissa olevaa puuhaa.

Kotistudio-setuppi ja Kallax sopivat nätisti vierekkäin

Itselläni on makuuhuoneessa tulostimen alla myöskin Kallax-hylly, mutta sen koko on 6 x 4 ruutua (mittoja en tiedä) joten tuotekategoria oli entuudestaan tuttu ja hyväksi havaittu. Kallaxin etu vinyylejä ajatellen on se, että ne sopivat hyllyvälikköön juuri täydellisesti. Korkeus on kuin tehty vinyylejä ajatellen, joten sen vuoksi päädyin tähän tuotteeseen. Myönnettäköön että itselläni ei vinyyleitä (vielä) ole kauhean suurta määrää (n. 50 kpl), mutta eiköhän jatkossa taas kun levykaupoille lähtee tartu lisää näitäkin matkaan.

Kuten täältä blogista on pidempään seuranneet voineet lukea on kuuntelusetuppini vuosien mittaan muuttunut useaan otteeseen. Nykyinen setuppi kuuntelun osalta on Genelec 8020B -pari jonka kanssa on 5040B subwoofer. Vahvistimena toimii Pro-Ject MaiA2.

Pro-Jectin MaiA2 on käytännössä ollut näppärä vahvistin, koska siinä on hyvät liitännät ja esim. vinyylisoittimen saa suoraan sillä laitteessa on suoraan Phono-sisäänmeno. Muihin analogisiin sisäänmenoihin menee itselläni CD-soitin, Scarlett 2i2 Audio Interface sekä erillinen DAC. Lisäksi MaiA:ssa on pre out joten sen kautta saa äänet suoraan aktiivikaiuttimille (tosin itsellä menee subbarille josta sitten menee monitoreille).

Leave a Reply

Your email address will not be published.