Perjantaipullo: Brouwerij’t IJ Natte

Hollannista tuleva Brouwerij’t IJ Natte on 6.5 % vahvuinen luostariolut (ale) jossa katkeroita löytyy 23.0 EBU ja kantavierrettä 15.5 °P. Olut on myynnissä Alkoissa vakiovalikoiman tuotteena.

Oluesta erottaa tuopissa hyvin makean siirappimaisen runsaan aromikkaan tuoksun. Tuoppiin kaataminen on vaivatonta vähäisen vaahdon vuoksi mikä myös katoaa pinnalta pian pois. Väriltään olut on Alkon sivulla listattu meripihkanruskeaksi, itse laskisin tämän vain ruskeaksi ja koostumukseltaan sameaksi. Oli miten oli, ruskeaa väriä siis oluesta löytyy.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on hieman luumuinen ja maltainen, siitä erottaa aavistuksen kahvin vivahdetta ja paikoitellen lähes suklaistakin tuntua. Suklaista tuntua ei ole ainakaan listattu makulistalle, joten voi olla että sotken vain siirappisen tunnun suklaiseen, mutta makea pohjavire oluen olemuksesta nousee hyvin esiin. Maltaisuus on maltillista eikä humala nouse liiaksi pintaan joten maku on toimiva ja tasapainoinen kautta linjan. Hyvä olut jonka makeus voi helposti kuitenkin käydä häiritsemäänkin. Itseäni se ei onneksi häirinnyt joten omaan makuuni tämä toimi hyvin.

Musiikkina tämän kanssa menee vanhempi musiikki, mm. Roy Orbison – Pretty Woman tai Del Shannon – Runaway.

Leave a Reply

Your email address will not be published.