Kirja: Harry Potter ja salaisuuksien kammio

Harry Potter ja salaisuuksien kammio joka alkuperäiseltä nimeltään tunnetaan nimellä Harry Potter and the Chamber of Secrets on J. K. Rowlingin kirjoittaman Harry Potter -kirjasarjan toinen osa. Kirja on julkaistu Wikipedian mukaan ensimmäisen kerran 2.7.1998 ja suomennettuna se on saatu vuonna 1999. Sivuja tässä käännöksessä oli 365.

Aikaisemmin kirjasarjasta olen lukenut lähes kaksi vuotta takaperin sen ensimmäisen osan, Harry Potter ja Viisasten kivi (lue arvio täältä).

Tässä sarjan toisessa osassa Harry palaa Tylypahkaan noitien ja velhojen kouluun opiskelemaan toista kouluvuottaan. Koulussa alkaa vuoden aikana tapahtumaan outoja kun ihmisiä alkaa kangistumaan, seiniin alkaa ilmaantumaan uhkaavia viestejä ja koulussa alkaa kiirimään huhua että salaperäinen Salaisuuksien kammio olisi auennut. Vaikuttaa siltä että erityisesti niiden oppilaiden henki on vaarassa jotka eivät ole puhdasverisiä, eli he joilla toinen tai molemmat vanhemmista on ihmisiä.

Harry, Ron ja Hermione selvittävät mikä on tuo salaperäinen Salaisuuksien kammio josta huhutaan ja onko se todellakin auennut. Tutkimusten edetessä käy ilmi että kammio on ollut aikaisemminkin avoinna ja aiheuttanut erään oppilaan menehtymisen. Kun Hermionekin tulee kangistetuksi on Harryn ja Ronin selvitettävä asia omin avuin kunnes lopulta Harry joutuu kohtaamaan kahden sen mitä Salaisuuksien kammio sisäänsä kätkee.

Omaan makuuni tämä oli mielenkiintoinen ja mukaansatempaava fantasiakirja. Sen teksti on nopealukuista ja sujuvaa, tarina on kiehtova ja siinä on mukana sopivasti yllättäviä käänteitä. Vaikka kirjan ensisijaisena kohdeyleisönä on luultavasti itseäni nuorempi väki, on tämä aikuisellekin viihdyttävää fantasiakirjallisuutta mikäli tämän lajityypin kirjat iskevät lainkaan. Loppu kirjasta on jopa suhteellisen jännittävä joten on helppoa ymmärtää miksi kriitikot ovat ainakin Wikipedian tietojen mukaan pitänyt sitä turhan pelottavana nuorimmille lapsille.

Leave a Reply

Your email address will not be published.