Leffalauantai: Protection (Väkivallan varjo)

Salin roolissa Stephen Baldwin

Protection (IMDB) joka on käännetty suomeksi myös nimelle Väkivallan varjo on vuonna 2001 julkaistu elokuva jonka on ohjannut John Flynn. Pääosarooleissa nähdään Stephen Baldwin, Peter Gallagher sekä Aron Tager.

Tarinassa ennen mafiapiireissä pyörinyt Sal Veronica (Stephen Baldwin) muuttaa todistajansuojaohjelmassa uuden identiteetin turvin pieneen kylään yhdessä vaimonsa ja lapsensa kanssa. Pienessä kylässä perheen luvataan olevan turvassa kunhan he pitävät matalaa profiilia.

Uusi elämä uudessa paikassa uudella identiteetillä alkaakin rauhallisesti ja paremmissa merkeissä, mutta Salin lähdettyä naapurinsa Tedin (Peter Gallagher) kanssa mukaan asuntobisnekseen alkaa pian Salin vanhan elämän toimintamallit ottamaan jälleen valtaa ja omien tekojen seurauksesta syntyneet ongelmat seuraavat sinne minne hän meneekin.

Ted (Peter Gallagher)

Keskinkertaisuudessaan tämä elokuva oli omaan makuuni toimiva. Pidin tarinan isommasta kuviosta, eli siitä kuinka Salille ja hänen perheelleen annetaan uusi alku ja uudet mahdollisuudet, mutta kuinka silti vanhojen tapojen seurauksena uuteenkin paikkaan saadaan vanhat ongelmat tuotua mukana uusissa vaatteissa. Vaikka ympäristö sekä ympärillä olevat ihmiset vaihtuisivat, usein huonot elämäntavat silti kerjäävät uusia ongelmia puoleensa.

Tuotannollisesti tästä huokui jollain muotoa pienen budjetin elokuvan fiilistä. Mene tiedä oliko se sitä oikeasti, mutta vuonna 2001 käytetty 4:3 kuvasuhde ilman että se missään vaiheessa tuntuisi taiteelliselta valinnalta yhdistettynä stereoääneen ilman surroundeja ei ainakaan mielikuvaa poistanut – tosin on mahdollista että koko pienen budjetin fiilis syntyi ensisijaisesti näistä elementeistä. Mene tiedä.

Olipa kyseessä pienen budjetin filmi tai ei, silti elokuvallisesti tämä on toimiva ja kaikki tavalliset elementit on kohdallaan, ts. ohjaus, leikkaus, valaistus, lavastus, puvustus, näyttely ja kaikki muu sellaiset itsestäänselvyytenä otettavat asiat ei mitkään herättänyt erityisen suuria ajatuksia mihinkään suuntaan joten ne jokainen oli tehty tarpeeksi hyvin että elokuvasta pystyi nauttimaan ilman että huomio menee aivan vääriin asioihin.

Kokonaisuutena tämä on keskinkertainen rikosfilmi jossa on toimiva tarina. Mitään erityisen hyvää tai erityisen huonoa siinä ei ole, joten elokuva hakeutuu keskinkertaisten elokuvien joukkoon.

Arvosana: 5/10 (IMDB: 5,3/10)

Leave a Reply

Your email address will not be published.