Perjantaipullo: Pilsner Urquell

Tsekkiläisen Plzenský Prazdrojin panimon Pilsner Urquell on 4,4 % vahvuinen pilsner. Katkeroita siitä löytyy 31.0 EBU ja kantavierrettä 11.8 °P. Lisää tietoja löytää mm. Alkon sivulta (katso täältä). Olutta myydään niin pulloissa kuin tölkkeinäkin ja ainakin Ilolan ABC:ltä löytää tätä kirjoittaessa tätä suoraan hyllystä tölkkiversiona.

Tölkki on yksinkertainen mutta tyylikäs. Vaahtoavuus on kohtalaisen runsasta ja pinnalle muotoutuva vaahto on suhteellisen paksua mutta se ei säily kovin kauaa tuopissa. Väri on kullankeltainen ja ainakin omaan silmääni miellyttävä.

Tuoksu on vähäinen mutta imelä. Suutuntuma on pehmeän keskitäyteläinen. Maku on makea ja lempeän yrttinen. Maussa on maltaisuutta havaittavissa. Vähäisestä alkoholipitoisuudestaan huolimatta siinä on makua ja oluen tuntua eikä se tunnu missään vaiheessa tylsän laimealta joten tämä on perus varma olut jonka ostaa helposti kerran jos toisenkin siemailtavakseen.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti kepeää poppia, mm. Mabel – Take it home tai Mimoza – Young Queen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.