Kuukausikatsaus heinäkuuhun

Luontomaisemaa heinäkuussa. Canon 60D, 18-55 F/3.5-5.6

Kuukausi vaihtui heinäkuusta elokuuhun ja elokuu alkoi sateisissa merkeissä. Koska kuukauden vaihteen tietämillä parin päivän sisällä vaihdoksesta on yleensä ollut tapana kirjoittaa kuukausikatasus niin jatketaan perinnettä yhä samalla linjalla.

Heinäkuun puolella olin alkukuun vielä lomalla ja se tuli otettua rennosti. Lomalla heinäkuun puolella kävin Itä-Suomen suunnalla kuten täällä blogissakin mainitsin (lue täältä).

Kotiin palattua mitään kovin suurta tai ihmeellistä ei tullut tehtyä, ainoastaan pelailin Xboxilla jonkin verran, kuuntelin musiikkia, näin kavereita ja katselin elokuvia eli ei uutta alla auringon.

Kameroita tuli käytettyä kohtalaisen paljon ja tulipa loppukuusta vihdoin hankittua Canon 60D -kameralle myös akkulaturi Verkkokauppa.comista. Sain kyseisen kameran jo kesäkuun puolella mutta vasta heinäkuun lopulla sain aikaiseksi hommata sille laturin. Nyt kun laturin sain hankittua pääsen paremmin sillä kuvailemaan ja testailemaan mihin kyseinen kamera pystyy. Kunhan saan aikaiseksi niin kirjoitan varmaankin jonkinlaisen lyhyen arvion tänne blogiinkin miltä Canon tuntuu kourassa muutaman vuoden Fujin käytön jälkeen (Fuji on kyllä yhä jatkossakin ykköskamerani).

Sekalaisia kuvia heinäkuulta, Fujifilm X100F, Acros film simulation

Heinäkuun puolella sain vihdoin kirjoitettua pitkästä aikaa uuden lyhytelokuvan käsikirjoituksen johon sitten parin kaverin kanssa toteutimme jo kuvakäsikirjoituksenkin. Jos säät sallii niin elokuun puolella toivon mukaan saisimme tehtyä ainakin kuvaukset. Katsellaan mitä tuleman pitää ja miten ihmisten kiireet ja aikataulut antavat myöten 🙂

Heinäkuussa vihdoin aukaisin firmani nettisivut ja ne löytyvät osoiteesta https://www.deepcontrastmedia.com. Samoin heinäkuun lopussa tuli ensimmäiset kuitit ja tositteet toimitettua kirjanpitäjälle joka sitten toimittaa ne verottajalle, joten pääsen vähitellen näihin yrittäjyyden peruskuvioihin perehtymään käytännönkin kautta.

Leffoja katselin heinäkuussa 17 eli suhteellisen vähän. Kuitenkin katsottuihin leffoihin mahtui useampia lähes kolmen tunnin elokuvia (Lord of the Ringsit, Braveheart, Gladiator) joten varmaankin elokuvien äärellä tuli vietettyä ihan hyvä tuntimäärä viime kuussakin.

Ikkuna. Fujifilm X100F, Acros film simulation.

Kokonaisuutena heinäkuu oli hyvä. Sinne mahtui lomailua ja paluu töihin, pelailua, leffojen katselua, uuden lyhärin suunnittelua, valokuvailua ja tärkeimpänä tietenkin sosiaalista elämää niin seurakunnan väen kanssa kuin muutoinkin. Heinäkuusta on hyvä jatkaa kohden jo alkanutta elokuuta joten oikein mukavaa alkanutta kuukautta kaikille 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.