Kokeilussa: JBL Go 3 -matkakaiutin

JBL Go 3 on pienikokoinen matkakaiutin

Kesälomalla ollessani reissussa sattui Gigantissa sekä Powerissa käydessä kohdalle JBL Go 3 -matkakaiutin. Koska hinta oli edullinen (oliko 29,90 eur vai 39,90 eur tarjouksessa), kaiuttimen koko todella pieni ja äänenlaatu ainakin nopeasti kaupassa testatessa vaikutti positiiviselta päätin ostaa yhden itsellenikin matkakäyttöä varten mukana kuljetettavaksi.

Reissussa ollessa tämän kautta tuli jonkin verran musiikkia kuunneltua ja äänenlaadusta jäi positiviiset mielikuvat, eli sellaiset että tämän kautta musiikkia kuunnellessa taustamusiikkina ei tämän äänenlaatu häiritse. Äänenlaadussa merkittävin tekijä voimakkuuden lisäksi on tietenkin myös genre sillä parhaiten tämä toistaa musiikkia mikä pyörii keskitaajuuksilla.

Ysärijysärit eli 90-luvun melodiset eurodancet eivät tietenkään pääse kovin vahvasti oikeuksiinsa kuten ei mikään muukaan bassovoittoinen musiikki, mutta tämä tuskin tulee kovin suurena yllätyksenä. Kyllä tällä silti eurodanceakin kuuntelee ihan mielellään, mutta bassoja löytyy yhtä paljon kuin märkiä nahkarukkasia yhteen läpsyttämällä.

Esimerkkikappale mikä tällä toistuu miellyttävästi on Birdyn hieno kappale Strange Birds. Kappale soi hyvin ja kauniisti, bassoa on sopivasti että se tulee tarpeeksi esiin, erottelu kaiuttimessa on tarpeeksi hyvä että taustavokaalit on helposti erottuvia ja kokonaisuutena pakka pysyy hyvin kasassa alusta loppuun.

Nightwishin klassikkolevyltä Oceanbornilta poimittuna kappale Gethsemane sitä vastoin vähänkään kovempaa soitettuna ei tee erityisesti oikeutta kaiuttimelle, mutta kuitenkin normaalilla taustakuunteluvoimakkuudella kuunneltuna tätäkin kyllä korva kestää kuunnella.

Sivusta löytyy virtapainike sekä Bluetoothin parituspainike

Äänenlaadullisesti JBL Go 3 on omaan korvaani kategoriassa ”tarpeeksi hyvä ja riippuen kuunneltavasta musiikista jopa selkeästi parempikin.

Jos haluaa parempaa ääntä eikä kaiuttimen koolla ja hinnalla ole samanlaista painoarvoa niin toki isompi Bose Soundlink Resolve Plus (lue täältä) soi paremmin, siinä on merkkittävästi parempi akkukesto mutta kokokin on sitten paljon suurempi ja hintakin moninverroin enemmän joten näitä kahta ei kyllä hyvällä tahdollakaan saa väännettyä vertailukelpoiseksi tuotteeksi jos ainoa yhteinen nimittäjä on se että ne ovat Bluetooth-kaiuttimia.

Akkukestoksi tälle luvataan jopa 5 tuntia joka ei määrällisesti ole kovin paljon, mutta kuitenkin sen verran paljon että omassa käytössäni tämä tuskin tulee ongelmaksi. Käytännössä omassa kuuntelussa tämän käyttöajat luultavasti jäävät jatkossakin maksimissa tuntiin tai pariin kerrallaan joten akkukesto ei ole ongelma itselleni. Akku lataantuu USB-C-liittimen kautta. Latausajaksi ilmoitetaan valmistajan sivulla 2.5 h joten mistään pikalatauksesta ei ainakaan voi puhua.

Laite on IP67 vesitiivis ja pölynkestävä joten aivan pienistä kosteuksista ei vähässä kummassa kaiuttimen pitäisi kärsiä. En ole koettanut tälle vesikylpyä antaa, mutta olen tätä kyllä pitänyt mukana kylpyhuoneessa kun suihkussa olen ollut. Tällaisessa käytössä kaiuttimessa oleva pieni koukku nousee arvoon arvaamattomaan sillä koukusta kaiuttimen saa näppärästi laitettua pyyhkeen koukkuun kun haluaa taustalla suihkussa jotain musiikkia kuunnella.

Kokonaisuutena JBL Go 3 on pienellä koollaan, edullisella hinnallaan ja tarpeeksi hyvällä äänenlaadulla varustettuna kaiutin joka kannattaa ainakin koettaa mikäli etsinnässä on oikeasti matkakokoinen kaiutin jonka viitsii nakata reppuunsa ilman että joutuu miettimään painon tai koon takia haluaako sitä mukaansa ottaa vai jättää kotiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.