Perjantaipullo: Mallaskoski Kronos

Mallaskosken panimon Kronos Rum Barrel Aged Barley Wine on erikoisolut (barley wine). Alkoholipitoisuus oluessa on 14,0 %, katkeroita siitä löytää 41.0 EBU ja kantavierrettä 27.9 °P. Olutta myydään Alkoissa tilausvalikoiman tuotteina, vaikkakin omani löysin suoraan Koivukylän Alkon hyllystä. Lisää tietoja löytää Alkon nettisivulta (katso täältä).

Pullo on tyylikäs, vaikkakin hieman hankala valokuvattava 😀 Tuoppiin kaataminen on vaivatonta sillä olut ei kuohua juuri lainkaan. Väri on tummaan kääntyvä ruskea jota ainakin Alkon sivulla on kuvattu kastanjanruskeaksi joten ehkä se on sitten oikeampi kuvaus sävystä.

Tuoksu oluessa on voimakkaan maltainen ja aavistuksen viinimäinenkin. Suutuntuma on pehmeä, erittäin täyteläinen ja runsas. Maku on miellyttävän maltainen ja yrtikäs. Erinomainen makukokemus jossa vahva alkoholitilavuus ei kuitenkaan nouse liiallisen korostuneeksi maussa.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin darkwave-vivahteiset kappaleet, mm. Diary of Dreams – Hiding rivers tai Diorama – Gasoline.

Leave a Reply

Your email address will not be published.