Kymmenen päivää karanteenia

Kuten korona-aikana on yhteiskunnassa nyt tapana ollut, laitetaan virukselle altistuneita karanteeniin. Tällä kertaa karanteeni sattui omalle kohdalle ja viime perjantaista asti olen viettänyt karanteenia kotona hönöttäen.

Viime perjantaina sain kuulla kaverilta että hän on saanut positiivisen testituloksen. Soitin omalle työterveyshoitajalle että mitenkä kuuluisi toimia. Hänen kanssa aiheesta juttelin tovin ja sen jälkeen myös työterveyslääkäri soitti myöhemmin itselleni takaisin. Selvisi että koska olen altistunut itsekin seuraa siitä 10 päivää kotona oleskelua ilman sosiaalisia kontakteja.

Myöhemmin kuulin että eräällä toisellakin kaverilla oli tullut positiivinen koronatestitulos ja häneltä oli kysytty kaikki keiden kanssa hän oli ollut sunnuntaista lähtien. Allekirjoittanut kuului myös tuohon joukkoon sillä olin hänen kanssa sunnuntaina valokuvailemassa, mutta mistään viralliselta taholta ei ole tullut tekstiviestiä saati soittoa siitä että olen altistunut koronalle.

Ilmeisesti Uudellamaalla alkaa olemaan sen verran paljon tapauksia että jäljityspalvelut ja ilmoittamiset on ruuhkautuneet pahoin koska viikkoa aikaisemman sunnuntain sekä nyt viime viikon keskiviikosta ei ole kummastakaan ilmoitettu virallista kautta mistään karanteenista. Onneksi kaverit kuitenkin itse ilmoittivat että olen tiennyt pysyä kotona enkä ole lähtenyt tartuttamaan ketään.

Katsellaan kuinka karanteeni sujuu loppuun saakka, mutta ainakin ensimmäiset päivät on menneet todella helposti ilman hirveää hinkua lähteä muutenkaan minnekään. Onneksi kotona on sen verran mukavasti asiat että täällä viihtyy omissa oloissaan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.