Sitä tikulla nokkaan jolta korona testataan

Tänään torstaina kävin ensimmäistä kertaa koronatestauksessa. Koronaan viittaavia oireita ei ole ilmennyt karanteenin aikana, tai ainakaan sellaisia että erottaisin mitään normaaleista syksyisistä oloista poikkeavaa. Päädyin kuitenkin hakeutumaan testaukseen jotta tietäisin voinko jo perjantaina autolla ajella lyhyelle reissulle vai pitääkö odotella sunnuntaihin.

Tietenkin on mahdollista että testitulokset eivät edes tule huomenna ihmisten aikaan jolloin käytännössä sunnuntai olisi päivä jolloin auton rattiin tulisi tartuttua mikäli mitään ihmeitä ei tule. On myös mahdollisuus sillekin että testitulos on positiivinen vaikka oireista en olisi sellaista huomannut joten saapa nähdä kuinka käy.

Testauksesta monet olivat etukäteen kertoneet että se tuntuu aivan hirveälle, mutta ainakaan omat kokemukset eivät vastanneet tunnetilaa jota ilmaisisin yhtä vahvalla ilmaisulla. Lievästi epämukava tuntemus ja sellainen että ei tikun nenään tökkimisestä mitään jokaviikkoista harrastusmuotoa itselleen haluaisi tehdä, mutta ei se kuitenkaan ollut mikään erityisen epämukava tuntemus.

Vuosia takaperin Ruotsissa asuessa lääkärikäynnillä kun nenään tungettiin erittäin ohut joustava tikku/letku ja se survottiin niin syvälle että kurkussa asti tuntui tökkäisy niin se oli jotain mitä kuvaisin epämukavana kokemuksena 😀

Viimeisin altistuminen koronalle tuli viikko sitten keskiviikkona, mutta siitä ei ole tullut virallista karanteeni-ilmoitusta vieläkään. Sitä edeltävästä altistuksesta sunnuntailta 8.8. sitä vastoin tuli tekstiviesti tämän alkuviikon aikana joten melkoisella viiveellä luultavasti ruuhkan vuoksi ilmoitukset on tulleet.

Itse sain tiedon altistumisestani suoraan jo kavereiltani joilla oli todettu positiivinen testitulos, joten olen sen vuoksi ollut omaehtoisessa karanteenissa. Tietenkin alkuviikon viestin jälkeen olen ollut myös virallisessakin karanteenissa 8.8. altistumisesta, mutta koska tiedän että myös 11.8. on tullut altistuttua on ollut parempi ja turvallisempi pysyä kotona että ei ainakaan muita tartuttaisi mikäli tauti on itselläkin mutta ei vain oireista huomaa.

Saapas nähdä milloin tulokset tulevat ja mitä ne sanovat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.