Perjantaipullo: Spaten dunkel

Saksalaisen Spaten Bräu:n panimon Spaten Dunkel on 5,1 % vahvuinen tumma lager. Siitä löytyy katkeroita 19.0 EBU ja kantavierteen määrä on 12.7 °P. Olutta myydään ainakin Alkojen vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Pullo on yksinkertainen ja suhteellisen tavanomainen, hieman massaan hukkuvaa sorttia. Toimiva mutta tasapaksu. Tuoppiin kaataminen menee suhteellisen vaivattomasti vaikkakin kuohuamista on sen verran runsaasti että hieman malttiakin vaaditaan. Runsas vaahto ei kuitenkaan kauaa pinnalla kestä. Tuopista erottaa hyvin oluen kauniin tumman sävyn.

Tuoksu on maltainen ja leipämäinen ja se on aromeiltaan runsas. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on mausteinen mutta silti suhteellisen laimea ja sen maussa on tuoksunsa tavoin leipäistä tuntua. Toimiva kokonaisuus tällaisenaankin, mutta hieman voimakkaampaa vartta olisin kaivannut otteeseen.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Muse – Knights of Cydonia tai The Strokes – Reptilia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.