Perjantaipullo: Red Rye Captain Pale Ale

Hatherwood Craft Beer Companyn Red Rye Captain Pale Ale on 4.7 % alkoholitilavuudella varustettu pale ale. Hatherwoodista löytyi todella huonommanpuoleisesti tietoa, mutta joidenkin netin lähteiden mukaan taustalta todellisuudessa löytyisi brittien vanhin panimo Shepherd Neame joka tekisi LIDL:lle tällä toisella nimellä oluita. Mene tiedä totuudenmukaisuudesta, mutta ei se mahdottomaltakaan skenaariolta kuulosta.

Pullo on mukavan omaperäinen ja tuo fiiliksen pienpanimoiden omalaatuisista etiketeistä. Pullon aukaistua löytää poikkeuksellisen hyvän trooppisen hedelmän tuoksun joka ainakin allekirjoittaneelle kolahti hyvin.

Kaataminen on vaivaton operaatio sillä pinnalle ei muodostu juuri nimeksikään vaahtoa vaan kaatamisen voi humauttaa vaikka vasemmalla kädellä railakkaalla vauhdilla eikä vaahto pääse kovin helposti innostumaan liiaksi pursuamaan yli äyräidensä. Tuopissa tummaan hakeutuva väri on miellyttävän kaunis katsella.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on harmillista kyllä hienoinen pettymys kauniin värin, etiketin ja erinomaisen tuoksun odotuksien jälkeen. Maku on pistävä ja terävä, siinä on aromikkuutta ja trooppista hedelmää mutta kokonaisuutena liiallisen terävä ote ja aavistuksen lattea yleistuntuma verottaa makukokemusta ja kääntää sen suhteellisen keskinkertaiseksi. Ei tämä huono olut ole, mutta ei tätä erikoisemmin ehdoin tahdoin halua toistakaan kertaa ostaa.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin kepeä musiikki, mm. The Big Moon – Yout Light tai Joan as a Police Woman – The Magic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.