Perjantaipullo: Põhjala Cellar Series Vanilla Pillow

Virolaisen Põhjala Brewinging Cellar Series Vanilla Pillow on 12.9 % vahvuinen ale. Katkeroita siinä on 29.0 EBU ja kantavierrettä 30.6 °P. Olutta löytyy Alkon tilausvalikoiman tuotteena, vaikkakin omani poimin suoraan satunnaisotannalla hyllystä Koivukylän Alkosta. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Ulospäin pullo on aika tasapaksu, ei mitenkään erityisesti itseäni viehättävää tyyliä. Pullon korkki on kuitenkin mielenkiintoisesti vahattu kiinni joka antoi hieman poikkeuksellista omalaatuisuutta olemukseen.

Pullon aukaistua löytää hyvän ja aromikkaan tumman kenties vaniljaisen tuoksahduksen joka onneksi säilyy miellyttävästi myös tuopissa oluen nauttimisen ajan. Väri on kauniin mustan sävyjä hipova ruskea. Olut ei kaataessa vaahtoa juuri nimeksikään joten kaataminen on nopea ja vaivaton prosessi ja sopii siten myös kiireisempään kouraan.

Suutuntuma on täyteläinen. Maku sisältää voimakkaan suklaisen tunnun vaniljalla höystettynä. Makunsa puolesta tämä on erinomainen olut ja menee myös suoraan Suosituksia-sivulleni (katso täältä).

Musiikkina tämän kanssa nauttii kepeähköstä goottimetallista, mm. Everlasting Dark – The Farewell tai astetta raskaammasta metallista kuten Stryvigor – Scream of Epoch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.