Perjantaipullo: Mufloni CCCCC IPA

Suomalaisen Panimoravintola Beer Hunter’sin panimon Mufloni CCCCC IPA on 7.0 % vahvuinen IPA. Katkeroita siinä on 88.0 EBU ja kantavierrettä 16.1 °P. Lisää tietoa oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä)

Tyyliltään pullo on yksinkertainen mutta toimiva. Tuoksu oluessa on hyvä ja raikas, siitä erottaa tavallisen IPAn tuoksua mutta laimeammalla kirpeydellä varustettuna. Omaan makuuni tuoksu on miellyttävä ja houkutteleva.

Tuoppiin oluen humauttaa helposti vailla suurempia ihmettelyitä sillä vaahtoavuus on maltillista. Pinnalle kyllä syntyy kaunis vaahto mutta se katoaa pian pois eikä sitä tuopissa pinnalla pitkään kerkeä katselemaan. Väri on ruskeahkoon kallistuvaa punaista.

Suutuntuma on täyteläinen, pehmeä ja lempeä. Maku on erinomainen ja aistikas ja siinä erottuu sitrusta sopivan maltillisessa määrin. Mausta löytää myös havuisuutta ja kokonaisuus on mitä miellyttävin. Erinomainen olut, vaikkakin monille IPA-oluista pitäville mieto sitruksisuus voi olla aavistuksen liian laimeaakin. Omaan makuuni tämä toimi poikkeuksellisen hyvin.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin tarttuva poppi, mm. Bebe Rexha – Sacrifice tai rauhallisempi fiilistely kuten vaikkapa Madison Beer – Reckless.

Leave a Reply

Your email address will not be published.