Perjantaipullo: O’Hara’s Leann Follàin Extra Irish Stout

Irlantilaisen Carlow Brewing Co:n O’Hara’s Leann Follàin Extra Irish Stout on 6,0 % vahvuista dry stoutia. Katkeroita siinä on 38.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 15.4 °P. Olutta on saatavana niin tölkkeinä kuin pulloinakin ja sitä löytyy Alkon tilausvalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Tölkki on suhteellisen tasapaksun näköinen. Alkon sivuilla nähtävä pulloversio on miellyttävämmän näköinen ainakin omaan mieltymykseeni.

Tuoksu oluessa on aavistuksen vetinen mutta kyllä siitä silti erottaa maltaisuutta ja paahteisuutta. Kuohuavuus on runsasta ja pinnalle muodostuva paksu kermaisa vaahto säilyy jonkin aikaa pinnalla joten aivan yhdellä huljautuksella ei koko tölkkiä tuoppiin saanut menemään. Väri on kaunis ja tumma kuin talviyö Pohjolassa vailla tähtien antamaa valoa.

Suutuntuma on keskitäyteläinen, mutta olemus on alussa hivenen terävä mutta kokonaisuutena silti aavistuksen laimea. Maussa löytyy paahteista humalaa.

Toimiva stout tällaisenaankin, mutta silti jättää kaipaamaan vahvempaa vartta joka olisi antanut luultavasti enemmän syvyyttä ja persoonallisuutta olemukseen.

Musiikkina tämän kanssa menee mukavasti goottitunnelmaiset rallit, mm. Sonsombre – Fear tai Whispering Sons – Alone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.